De voordelen van menstruatie ondergoed

Of je nu al helemaal enthousiast bent over menstruatie ondergoed of er nog weinig over weet, wij geloven dat het de ideale vervanging is voor wegwerpproducten zoals tampons en maandverband. Daarom willen we graag een aantal voordelen van menstruatie ondergoed met je delen, zodat je op een milieuvriendelijke en comfortabele manier door je menstruatieperiode kunt gaan.

Verschillende modellen

Om ervoor te zorgen dat je tijdens je menstruatie niet doorlekt, hoef je niet per se een groot ondergoed te dragen. Menstruatie ondergoed is namelijk verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals menstruatie slips of cheeky modellen. Je bent dus zowel veilig als sexy!

Duurzaam materiaal

Menstruatie ondergoed wordt vervaardigd met behulp van duurzaam bamboe textiel. Het gebruik van bamboe in de productie ervan resulteert in een aanzienlijk lagere milieubelasting in vergelijking met katoen, tot wel 80% minder. Dit betekent dat het gebruik van menstruatie ondergoed gemaakt van bamboe een milieuvriendelijke keuze is, waarbij rekening wordt gehouden met de impact op onze planeet.

Comfortabel

Wanneer je menstrueert, wil je graag iets dragen dat comfortabel aanvoelt. Menstruatie ondergoed is grotendeels gemaakt van bamboetextiel, een milieuvriendelijke stof die hypoallergeen en zijdezacht is. Het gebruik van elastaan in het textiel zorgt ervoor dat het materiaal soepel met je lichaam meebeweegt en een mooie pasvorm op de huid creëert. Hierdoor is menstruatie ondergoed niet alleen duurzaam, maar ook zeer comfortabel tijdens je menstruatieperiode.

Opnemen van lichaamsvloeistoffen

Menstruatie ondergoed is niet alleen geschikt voor tijdens de menstruatie, maar het heeft ook de eigenschap om vloeistoffen zoals urine en afscheiding moeiteloos op te nemen. Dit maakt het een veelzijdig en praktisch kledingstuk: win-winsituatie! Of je nu in je menstruatieperiode zit of simpelweg behoefte hebt aan extra bescherming en comfort, menstruatie ondergoed is de juiste keuze.

Goedkoop

Hoewel een paar euro voor een doosje tampons of maandverband aanvankelijk goedkoop lijkt, blijkt dit tegen te vallen zodra je het totale bedrag berekent dat je per jaar aan deze wegwerpproducten besteedt en weggooit. Aan de andere kant lijkt menstruatie ondergoed duurder omdat je in één keer een hoger bedrag betaalt, maar als je dit omrekent, bespaar je uiteindelijk juist geld.

Gaat lang mee!

Afhankelijk van je menstruatiecyclus en het gekozen model, kan menstruatie ondergoed tot wel 10 uur per dag meegaan. Op jaarbasis gaat menstruatie ondergoed bij regelmatig gebruik en goed onderhoud gemiddeld twee tot drie jaar mee. Dit betekent dat je er langdurig van kunt genieten. Er zijn natuurlijk nog meer voordelen, maar dit waren de belangrijkste!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.