De opkomst van vrouwen in poker

Massa’s dingen waren vroeger uitsluitend voor mannen. Poker is daar een mooi voorbeeld van. Nu is dit echter in een snel tempo aan het veranderen. De potentiële erkenning van poker als sport is in dat opzicht belangrijk. Sport? Ja, zeker, zoek de definitie van het woord maar eens op. Poker wordt gespeeld voor het vermaak, het heeft een competitief karakter, en het vereist bijna altijd zowel fysieke als mentale bekwaamheid. Bovendien is het een sport waarin mannen en vrouwen op gelijke voet kunnen spelen. 

Aan de slag in poker 

Het internet heeft poker veel toegankelijker gemaakt voor het grote publiek. Je hoeft niet langer naar louche clubs om de kneepjes van het vak te leren. Er zijn tal van online tutorials en training apps. Heb je voldoende geleerd en geoefend, dan wordt het tijd om in te loggen op een online casino en met echt geld ervaring op te doen. Dat is waardevolle training voordat je het tegen een andere speler opneemt. 

Zeg niet te gauw: er is geen vrouw 

We kunnen er niet omheen; momenteel zijn de bekendste pokerspelers mannen. Toch groeit het aantal vrouwelijke topprofs in deze discipline razendsnel. Ze hebben ook allen hun eigen specialiteiten. Net zoals de legendarische kampioene gymnastiek Nadia Comaneci vooral uitblonk op de balk, zie je Jen Harman het vaakst in een partij Texas Hold’em en maakt Linda Johnson de beste kansen in seven card razz. 

In eigen land 

In Nederland zijn de bekendste speelsters wellicht Maud Mulder die je eventueel in 2007 hebt zien spelen in het televisieprogramma Celebrity Poker en Fatima Moreira de Melo die lange tijd speelde voor Team PokerStars Sportstars. Volg de Nederlandse Poker Hall of Fame om te ontdekken wie de volgende vrouw is die met pokeren gemakkelijk haar boterham verdient. Misschien jij wel? 

Je favoriete variant 

Vind je het wel een leuk idee om poker te leren of ken je het spel al en wil je er beter in worden? Welke variant kies je dan het beste? Je mag gerust wat ambitie hebben en mikken naar de eerstvolgende World Series of Poker (WSOP), ‘s werelds grootste pokerevenement. Jaarlijks organiseert men niet minder dan zeventig toernooien. Het belangrijkste daarvan is echter een No Limit Texas Hold ’em toernooi te Las Vegas, de gokstad bij uitstek. Win je daar van je tegenstanders, dan mag je jezelf gerust beschouwen als wereldkampioen poker. De laatste editie van WSOP is juist voorbij, want het had in 2021 plaats van eind september tot eind november in plaats van in de zomer. Begin dus maar vlijtig te trainen. We wensen je alvast veel succes! 

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.