/

De drie geheimen van een goede relatie

Natuurlijk is bovenstaande titel een beetje verraderlijk. Want iedereen is anders, daarmee is óók direct iedere relatie anders. Maar er zijn wel dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je relatie beter blijft op lange termijn. In het begin gaat het bij veel relaties vanzelf, de verliefdheid doet wel zijn werk. Daarom hier drie geheimen op een rij die veel mensen doen met een goede relatie.

1. Blijf praten

Het is een cliché, maar mensen veranderen door de jaren heen en daarom is het binnen een relatie cruciaal om te blijven praten. En dan niet alleen over de dagelijkse gang van zaken en de planning van komend weekend, maar ook écht praten. Praten over wat er in je hoofd omgaat, hoe je staat qua werk en of je nog een beetje happy bent. Vaak doe je dit niet tijdens het ontbijt of ’s avonds aan tafel met de kinderen, dus is het goed om hier bewust tijd voor te maken. De perfecte manier is om samen na het eten ’s avonds een wandeling te maken. Wandelen is sowieso gezond en goed en praten gaat bij veel mensen makkelijker wanneer ze lekker in beweging zijn. Maak hier een standaard ritueel van en je zult zien dat er direct goede gesprekken ontstaan.

2. Ga in therapie

Dit klinkt heel groot, maar gun jullie zelf af en toe een sessie bij een relatietherapeut. Ook wanneer er nog iets aan de hand is. Of eigenlijk; júist niet wanneer er iets aan de hand is. Relatietherapie als onderhoud is als een auto die je af en toe naar de APK doet. Liever dat, dan dat je hem total loss aflevert en niet meer te repareren is. Dus doe dit af en toe samen, je zult zien dat het je zeer heldere inzichten brengt.

3. Doe iets nieuws

Dan nog een tip die je écht moet gaan doen; iets nieuws. Niet alleen, maar samen. Of het nu een cursus kleding naaien, yoga of grote reis is; verken nieuwe en ongebaande paden. Het hoeft niets groots te zijn, maar ga samen af en toe uit die comfort zone. Hierdoor creëer je onbewust een band die door andere dingen niet te evenaren is.

Kortom, beschouw je relatie nooit als een vaststaand feit maar iets wat onderhoud nodig heeft. Alleen op die manier zul je het gezellig, verrassend en leuk houden!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.