Bestempeld tot nieuwste hobbytrend

Ben jij een echte creatieveling? En verras jij je familie en vrienden graag met handgeschreven kaarten en brieven? Of heb je een eigen webshop en wil je jouw pakketjes op unieke wijze sealen? Dan ga jij heel blij worden van de nieuwste hobbytrend die wij hebben gespot. Het zelf maken van wax zegels is namelijk simpel, leuk en voegt die extra touch toe aan alles wat je verstuurt.

Zo hot als de gesmolten wax

Het is voortgevloeid uit de stijgende populariteit van handlettering, kalligraferen en het versieren van zelfgemaakte brieven, kaarten en verpakkingen. En met de verschillende lockdowns die in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, kreeg de personalisatie trend een nog grotere boost.

We hebben elkaar in die tijd massaal verrast met zelfgeknutselde brieven en cadeaus. Maar gelukkig is het personaliseren dus niet bij die ene trend gebleven. Integendeel, we hebben het alleen maar serieuzer genomen. Met als uitkomst; de unieke wax zegels.

Welke deal ga jij sealen?

Denk jij bij een wax zegel aan een oude verkleurde brief die is dichtgemaakt met een klassiek rode stempel? Dan is het tijd om dit los te laten. Er zijn namelijk eindeloos veel decoratiemogelijkheden. Denk hierbij aan:

  • Unieke uitnodigingen – Of het nou om een bruiloft, een verjaardag of een klein diner voor vrienden gaat; je wilt indruk maken met de uitnodiging. Het liefst doe je dit zelfs al vóórdat de uitnodiging opengemaakt is. De oplossing? Een mooie wax stempel die past bij het thema! 
  • Versierde cadeauverpakkingen – Soms is het geven van een cadeau leuker dan het krijgen van een cadeau. Vooral als je weet dat er veel tijd en liefde in zit. Met een mooie, toepasselijke wax zegel verfraai je jouw cadeaupapier, doosjes of cadeautasjes. Zo maak je elk cadeau dat je geeft, nóg specialer!
  • Gepersonaliseerde kleding/accessoires – Stempel een uniek ontwerp op je eigen kleding of op een handdoek, tas of sjaal. Als bedrijf kun je zelfs kiezen voor een eigen logo of slogan. Zo weet je zeker dat je niet snel vergeten wordt!
  • Decoratie – Wist je dat heel veel zegels samen een prachtig kunstwerk kunnen vormen! Speel met verschillende kleuren op een groot doek. Druk er vervolgens verschillende stempels in en laat alles rustig drogen. Inlijsten en het kan zo aan de muur. 
  • Scrapbook decoratie – Alle fanatieke knutselaars die een scrapbook bijhouden, zullen blij zijn met deze nieuwe trend. Je kunt de wax zegels namelijk goed gebruiken om foto’s mee vast te plakken in je boek. Druk bijvoorbeeld een stempel met een zonnetje in gele wax, bij een foto op het strand. Een echte unieke toevoeging!

Hoe zegel je zelf?

Het zelf maken van wax zegels is niet alleen leuk, maar ook ontzettend eenvoudig. Je hebt slechts enkele basismaterialen nodig zoals zegellak, een wax lepeltje en een wax stempel. Je kunt online veel tutorials vinden over het maken van je eigen wax zegels. Zo kun je experimenteren met verschillende kleuren en ontwerpen en je creativiteit de vrije loop laten. Het is een leuke manier om te ontspannen en om je eigen stijl te creëren. Bovendien is het een duurzame manier om producten te personaliseren, aangezien je dezelfde zegels steeds opnieuw kunt gebruiken.

Na die eerste envelop met jouw persoonlijke en unieke wax zegel is er eigenlijk geen weg meer terug. Toch zijn we benieuwd, denken jullie dat deze hobbytrend een blijvertje is?

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.