Huis decoreren voor Koningsdag doe je zo

Koningsdag; een van de grootste feestdagen in Nederland. De dag waarop het hele land zich onderdompelt in oranje en de straten gevuld zijn met één en al feestelijke activiteiten. Maar waarom zou je de feestvreugde niet binnenshuis brengen door je huis te decoreren voor deze feestelijke dag? Vooral als je van plan bent om gasten uit te nodigen is het leuk om het huis in de juiste Koninklijke feeststemming te krijgen. Hier zijn enkele ideeën om je te helpen bij het versieren van jouw huis voor Koningsdag.

Oranje decoraties

Zoals je al weet is oranje de kleur van Nederland. Daarmee is het ook de belangrijkste kleur voor Koningsdag. Gebruik voor het decoreren van je huis zoveel mogelijk oranje decoraties. Je kunt een oranje vlaggenlijn, slingers en ballonnen ophangen om je huis te versieren. Ook oranje servetten, kaarsen en bloemstukken zijn een geweldige manier om je huis in de feeststemming te brengen.

Koninklijke decoraties

Naast oranje decoraties kun je ook decoraties gebruiken die geïnspireerd zijn op het koninklijk huis. Hang bijvoorbeeld afbeeldingen van de koning en koningin op of gebruik decoraties met afbeeldingen van kroontjes of de Nederlandse leeuw. Een grote nederlandse vlag is uiteraard ook een echte klassieker!

Eetbare decoraties

Koningsdag is natuurlijk niet compleet zonder lekkernijen. Voeg wat Koningsdag-sfeer toe aan je snacks en desserts. Maak oranje lekkernijen zoals cupcakes met oranje glazuur, oranje fruitsalades, oranje drankjes en zelfs oranje popcorn. Plaats deze op oranje borden of schalen om het feestelijke thema compleet te maken.

Koningsdag-themakamer

Maak een kamer in je huis die helemaal in het teken staat van Koningsdag. Gebruik oranje beddengoed, kussens, plaids en decoraties om een feestelijke en gezellige sfeer te creëren. Je kunt zelfs oranje licht slingers ophangen om de kamer te verlichten. Je kunt in deze kamer ook hele leuke foto’s maken met elkaar, ter aandenken van deze Koningsdag.

Koninklijke foto’s

Maak gebruik van foto’s om je huis te decoreren. Zo kun je bijvoorbeeld afbeeldingen van het koninklijk huis afdrukken en deze in lijsten plaatsen om op te hangen of neer te zetten. Ook kun je foto’s van voorgaande Koningsdagen ophangen of neerzetten om herinneringen op te halen en de feestelijke sfeer te vergroten.

Feestelijke verlichting

Verlichting kan een groot verschil maken in de sfeer van je huis. Hang oranje lichtslingers op of gebruik gekleurde lampen om de kamer te verlichten. Je kunt ook gebruik maken van kaarsen in oranje glazen of kaarsenhouders om een gezellige sfeer te creëren. Met de tips in dit artikel kun je je huis fantastisch decoreren voor Koningsdag!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.