woman with clay mask on face
Photo by Shiny Diamond on Pexels.com

Zo reinig je dagelijks je gezicht op de juiste manier

Om een mooie en stralende huid te behouden is het belangrijk om je gezicht goed en zorgvuldig te verzorgen. Hiermee voorkom je verstopte poriën en andere vervelende kwalen die ervoor zorgen dat je huid minder straalt. Het reinigen van je gezicht moet op een bepaalde manier worden uitgevoerd. Vaak kun je bij Optiphar de juiste reinigingsmiddelen en crèmes vinden waarmee je jouw gezicht op de juiste manier kunt reinigen. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat jouw huid goed gehydrateerd blijft en niet uitdroogt. In deze blog lees je meer over hoe je reinigingsmiddelen voor je gezicht moet gebruiken.

Was je gezicht

Het dagelijks wassen van je gezicht is een van de belangrijkste dingen die je moet doen als je een gezonde en frisse huid wilt. Gedurende de dag komen er allemaal bacteriën en vieze stoffen op je huid. Deze stoffen kunnen ervoor zorgen dat je huid verstopt raakt. Daarnaast kunnen make-up resten ook achterblijven op je gezicht. De juiste huidverzorgingsproducten zijn daarom belangrijk voor het behouden van een mooie huid. Reining elke avond en/of elke ochtend je gezicht met lauw water en een reinigingsmiddel voor het gezicht. Hiermee maak je de huid goed en grondig schoon en haal je eventuele resten van je make-up helemaal weg.

Scrubben of een peeling

Scrubben of het uitvoeren van een peeling is niet iets wat je dagelijks moet doen. Dit komt door de intensiteit van deze behandelingen en het effect ervan op de huid. De huid in het gezicht is dun en kwetsbaar en kan niet elke dag op een heftige manier worden behandeld. Scrubben of een peeling kan één of twee keer per week worden uitgevoerd. Laat je eerst goed adviseren over jouw persoonlijke huidtype en welke middelen hierbij passen. Sommige scrubs en peelings zijn erg heftig en kunnen niet gebruikt worden op ieder huidtype. Wanneer je een zeer gevoelige en droge huid hebt is het belangrijk dat je een mildere variant gebruikt.

Smeer je gezicht in

Wanneer je jouw gezicht grondig hebt gereinigd is het belangrijk om te zorgen voor voldoende hydratatie. Voor een groot deel doe je dit al door voldoende water te drinken op een dag. Toch moet je huid ook gehydrateerd worden door middel van crèmes. Smeer dagelijks een verzorgende en hydraterende crème op je huid zodat je huid goed gevoed blijft en het vochtniveau op peil blijft. Hierdoor behoud je de stralende uitstraling in je gezicht en voorkom je puistjes.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.