Hoe kun je op latere leeftijd toch nog voldoende in beweging blijven? 

Naarmate we ouder worden, is het des te belangrijker dat we in beweging blijven. De spieren hebben hun beweging nodig omdat je anders snel stram kunt worden. Een goede conditie is belangrijk, maar niet altijd eenvoudig te realiseren. Gelukkig zijn er vandaag de dag goede mogelijkheden om te zorgen dat je op latere leeftijd nog altijd actief kunt zijn. Je kunt een elektrische fiets kopen. Deze fiets zorgt ervoor dat je mobiel kunt blijven, dat je aan je conditie kunt werken en dat je een frisse neus kunt halen. Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets? Wij zetten ze hier voor je op een rijtje!

Met een elektrische fiets kun je de auto laten staan 

Wie vandaag de dag de tank volgooit bij een benzinepomp, zal merken dat wanneer de tank eenmaal vol is, je humeur volledig omgeslagen is. De brandstofprijzen rijzen de pan uit en autorijden is nog nooit zo duur geweest. Kies alleen daarom al voor een elektrische fiets. Met een elektrische fiets kun je de korte afstanden die je normaal met de auto aflegde, veel voordeliger en met veel meer plezier afleggen. Vaak gaat het ook nog veel sneller omdat je niet eindeloos hoeft te zoeken naar een parkeerplek voor je auto. Koop je ook nog een paar ruime fietstassen bij je e-bike, dan kun je gewoon op de fiets je dagelijkse boodschappen gaan halen. 

Een elektrische fiets vergroot je wereld

Als je op een traditionele fiets wilt gaan toeren, dan moet je een goede conditie hebben. Je moet in Nederland namelijk door weer en wind kunnen fietsen en dat kan op hogere leeftijd vermoeiend zijn. Als je kiest voor een elektrische damesfiets verlos je jezelf van bijna alle vervelende elementen van het fietsen. Je hoeft namelijk niet meer zelf alle kracht te leveren om vooruit te komen. Als je opstapt, geeft de motor je automatisch een zetje om gang te maken. Vervolgens zorgt de motor ervoor dat je tijdens het fietsen de ondersteuning krijgt om op tempo te blijven fietsen. Zo kun jij genieten van de omgeving en veel langere tochten maken want de accu heeft een ruime actieradius. Stippel een mooie tocht uit, nodig vrienden uit om samen op pad te gaan en geniet weer van het leven. 

Een e-bike houdt je fit

Mensen die een elektrische fiets hebben, kunnen zelf instellen hoeveel ondersteuning zij tijdens het fietsen willen hebben. Je kunt hierdoor bij wind mee kiezen om zelf te trappen met weinig ondersteuning. Hierdoor werk je op een prettige manier aan je conditie en dat is belangrijk op latere leeftijd. Bovendien is fietsen ook goed voor je mentale gezondheid. Kijk daarom bij jouw erkende dealer in de buurt welke fiets voor jou het meest geschikt is.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.