Alles wat je moet weten voor het onderhouden van je tuin

Ben je recent verhuisd naar een huis met een tuin? Dan is de kans groot dat je nog niet zo goed weet hoe je de tuin moet onderhouden. Dat is helemaal niet erg, want er zijn meer mensen die er niets vanaf weten. Wil jij alles weten over het onderhoud van de tuin? Blijf dan hieronder verder lezen voor meer informatie.

Planten verzorgen

Het eerste waar je misschien aan denkt bij een tuin, zijn de planten. Je kan verschillende soorten planten gebruiken in de tuin. De meeste mensen kiezen voor vaste planten. Dit zijn planten die je één keer moet planten in de grond en daarna kan je er wel een aantal jaren van genieten. Het is alleen dan wel belangrijk dat je de vaste planten goed onderhoudt.

Zorg ervoor dat de vaste planten in ieder geval genoeg water krijgen om goed te kunnen groeien. Heb je geen plek voor vaste planten? Dan kan je kiezen voor potplanten. Doe in dat geval wat hydrokorrels in de pot. Hydrokorrels zorgen er namelijk voor dat de planten niet verzuipen in het water en/of de regen.

Gras verzorgen

Wil je graag een stukje gazon aanleggen? Dan kan je tuinaarde gebruiken. Heb je het geluk dat je een stukje gras hebt in de tuin? Dan moet je het gras goed onderhouden. Als je dat niet doet, wordt het veel te lang en zal je niet met veel plezier in de tuin zitten. Je zal een paar keer per jaar het gras moeten bemesten. Door het gras goed te bemesten, zorg je ervoor dat het gazon de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Hiernaast is het belangrijk dat je één keer per jaar het gazon gaat verticuteren. Door te verticuteren kan het mos worden verwijderd. Daarnaast kunnen de wortels die zich onder de grond bevinden, worden doorgesneden. Dit betekent dat je gazon lekker luchtig blijft waardoor je ook beter het gras kan maaien. Het is belangrijk dat je nooit het gras gaat maaien als het buiten regent of het gras nat is. Bij hoge temperaturen buiten kan je het beter ook overslaan.

Onkruid verwijderen

De kans is groot dat je te maken zal krijgen met onkruid in de tuin. Dat is erg vervelend, maar het is wel belangrijk dat je het onkruid verwijderd om de tuin goed te kunnen onderhouden. Je kan het onkruid bijvoorbeeld weghalen door middel van een gasbrander. Wees hier dan wel voorzichtig mee natuurlijk.

Om het onkruid weg te houden, kan je bodembedekkers proberen. De bodembedekkers strooi je op de grond. De bodembedekkers vormen een soort laag waar het onkruid niet doorheen kan komen. Hierdoor blijft het onkruid hopelijk een lange tijd weg.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.