4 gave woontrends die jij kunt toepassen op je huis!

Inspiratie opdoen voor je huis kan soms lastig zijn, niet elke trend is voor elk huis weggelegd. In dit artikel vertellen we je een paar gave woontrends die jij kunt toepassen op je huis als je een keer echt wat anders wilt!

Een nieuwe vloer

Een flinke investering, maar het kan wel de hele uitstraling van je huis veranderen: een nieuwe vloer. De afgelopen tijd zagen we vooral veel betonnen vloeren voorbijkomen. Hartstikke gaaf, maar niet enorm makkelijk te realiseren in je huis. Je kunt daarom ook kiezen voor een PVC vloer betonlook. Dit is een vloer waarbij je de look van een betonnen gietvloer hebt, maar niet het werk hiervan hoeft te doen. Het is een PVC vloer die er precies zo uitziet als een betonnen vloer. Niemand die het verschil ziet! De meest populaire kleur vloer is grijs, maar je kunt ook kiezen voor beige of een groenachtige kleur. Deze betonnen look vloer geeft meteen je hele huis een nieuwe uitstraling. Perfect voor als je houdt van een industriële stijl in huis!

Bohemian stijl

Een trend die we ook veel zagen voorbijkomen de afgelopen tijd, is een bohemian stijl in huis. Hierbij kun je denken aan de kleuren okergeel en groen, veel prints zoals patchwork  en onbewerkt hout. Wanneer je een wat kleinere verandering in je huis wil ondergaan, is dit een goede trend om mee te beginnen. Vervang je kussenhoezen naar deze bohemian kleuren, voeg een patchwork kleed toe en wat accessoires van onbewerkt hout. Zo krijgt je huis een bohemian look, zonder dat je het hele interieur hoeft te veranderen! 

Verven 

Een van de makkelijkste manieren om je huis een kleine opfrisser te geven, is het verven van de muren. De tijd van neutrale, lichte kleuren is vervangen door nieuwe, trending kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de kleur mauve, een mooie grijs/paarse kleur. Dit staat mooi in combinatie met houten en lichte meubels. Of een mooie donkerbruine kleur, gecombineerd met gouden en donkere zwarte accessoires. 

Duurzaamheid

Een andere grote trend dit jaar, is duurzaamheid. Denk hierbij aan leuke, vintage decorstukken of gerecyclede materialen. In plaats van je meubels bij trendy woonwinkels te scoren, kun je eens naar je lokale kringloopwinkel gaan om hier echte pareltjes te scoren. Je kunt deze zelf nog pimpen door ze een likje verf te geven of de handvatten of knoppen te vervangen. Zo kun je het helemaal naar je eigen stijl maken, zonder dat je hiervoor de hoofdprijs uit hoeft te geven!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.