Start je eigen horeca zaakje

We leven in een tijd waarin het niet altijd gemakkelijk is om financieel rond te komen, vooral voor huisvrouwen met beperkte inkomsten. Veel vrouwen zoeken naar manieren om wat extra geld te verdienen vanuit huis. Het goede nieuws is dat er allerlei leuke en winstgevende ideeën zijn die je kunt uitproberen zonder dat je veel technische kennis nodig hebt. In dit artikel gaan we enkele horeca ideeën bespreken, en het beste is dat je ze kunt starten vanuit je eigen keuken. Met een set voordelige horeca apparatuur en wat creativiteit kom je al een heel eind. Lees verder voor een aantal tips!

Lunch bezorgen op kantoren

Waarom zou je geen zelfgemaakte lunch bezorgen aan kantoren als een creatieve manier om geld te verdienen? Veel mensen houden van vers bereide maaltijden tijdens hun lunchpauze, maar kunnen zich dat niet altijd veroorloven of vinden het niet handig om mee te nemen. Je kunt beginnen bij het kantoor van je man, vader, broer of vriend en ze vragen of iedereen zich eens wilt aanmelden voor jouw kookkunsten. Ze kunnen vooraf betalen voor een maand. Hiermee kun jij weer de benodigde boodschappen doen en op je gemak koken in je eigen keuken. Heb je een auto? Dan kun je makkelijk bezorgen. Zo niet? Dan kun je het door iemand anders laten doen. Begin klein en laat je klantenkring groeien door mond-tot-mond reclame!

Maak zelf diepvriesmaaltijden

Een ander idee is om zelfgemaakte diepvriesmaaltijden aan te bieden aan drukke werkende vrouwen. Veel van hen hebben na een lange werkdag geen zin om te koken, en kant-en-klare diepvriesmaaltijden zitten vaak vol met conserveermiddelen. Kun jij goede diepvriesmaaltijden maken, zoals kebab, gehaktballen, spinazie en meer? Dan kun je de werkende vrouwen in je kring benaderen en ze jouw service aanbieden. Ze betalen je van tevoren, en jij bezorgt hen diepvriesmaaltijden voor een week of maand. Ook zij kunnen je weer aanbevelen aan anderen, en biedt ze daar een korting voor. Het is ook slim om een Facebook-pagina aan te maken om jezelf te promoten!

Een (gezond) cateringbedrijf starten

Als je graag kookt en grote maaltijden maakt, waarom begin je dan niet je eigen cateringbedrijf? Je kunt eerst eens wat feestjes en evenementen voor je vrienden en familie verzorgen. Als je goed bent, word je snel bekend in je dorp of stad als dé persoon voor gezond eten op feestjes. Ook hiervoor is het weer handig om een Facebook-pagina aan te maken om je diensten te promoten. Je kunt zelfs Facebook-advertenties gebruiken als je het echt serieus wilt aanpakken. Daarnaast kunnen visitekaartjes handig zijn, zodat je ze kunt uitdelen op evenementen om meer klanten aan te trekken via mond-tot-mondreclame. Hoe ga jij beginnen?

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.