Bloemen, een optie voor iedere gelegenheid

Ken je de campagne ‘We hebben meer bloemen nodig’? Deze campagne draait vooral om het vieren van het leven. Bloemen passen bij iedere gelegenheid in het leven. Een nieuwe baan, een hart onder de riem steken, beterschap wensen, een verjaardag; er zijn tal van redenen om iemand een boeket te geven. En kun je het zelf niet brengen of overhandigen, laat de bloemen bezorgen, dat is net zo makkelijk en je weet dat ze vers op de bestemming aankomen.

Taal van bloemen

Wist je dat door de eeuwen heen bloemen een eigen taal hebben ontwikkeld. Dat klinkt wellicht vreemd, want bloemen kunnen immers niet praten. Het gaat hier om de symboliek die aan bloemen zijn toegeschreven. Dit wordt floriografie genoemd en het kan je helpen om een boodschap extra kracht bij te zetten. In de negentiende eeuw zat Queen Victoria op de troon in het Verenigd Koninkrijk en toen was floriografie zelfs heel handig om stiekem te kunnen flirten (iets wat openlijk uit den boze was). Een sering vertelde toen dat je niet zo terughoudend hoefde te zijn in de liefde, de freesia staat voor onvoorwaardelijke liefde en een rode roos symboliseert nog altijd respect en liefde. Je kan floriografie natuurlijk nog steeds toepassen, maar je boodschap is natuurlijk pas echt duidelijk wanneer je een kaartje bij een boeket stopt.

Bloemen voor iedere gelegenheid

Er zijn heel wat gelegenheden in het leven waarbij een bos bloemen zeer gewaardeerd zal worden. Een van de meest voor de hand liggende om boeketten uit te zoeken is voor een verjaardag. Ga voor een feestelijk boeket vol kleurrijke bloemen. Geef je bloemen voor een huwelijk dan kun je voor een chique bos gaan waarbij de kleuren van de bloemen op elkaar zijn afgestemd. Weet je het kleurenpalet van de bruiloft, dan kun je dat natuurlijk meenemen in de keuze van het boeket.

Bloemen worden ook vaak gegeven bij een begrafenis, want naast blijdschap bieden rozen, tulpen, gerbera’s en andere bloemen troost op verdrietige momenten. Een dergelijk boeket mag natuurlijk kleur bevatten, maar kies dan wel een boeket in één kleur. Wit, rood, roze en lichtpaars zijn bijvoorbeeld goede kleuren voor een rouwboeket. Andere gelegenheden waarbij bloemen een perfect cadeau zijn, zijn een geboorte, verloving, afstuderen, Valentijn, ziekte, Moederdag, Vaderdag, feestdagen en natuurlijk wanneer iemand een eigen bedrijf begint. Eigenlijk kunnen bloemen altijd.

Laat het bezorgen

Het is heel leuk om een boeket uit te zoeken en deze zelf te geven, maar dat is niet altijd mogelijk. Laat het boeket dan bezorgen. Bijvoorbeeld bij het pand van het eigen bedrijf van je zus of broer. Dat is toch een verrassing! Boeketten laten bezorgen heeft als voordeel dat het boeket altijd vers is. Het wordt namelijk de dag van de bezorging samengesteld door een bloemist in de regio. Hierdoor komt het zorgvuldig door jou uitgezochte boeket op zijn best aan bij de ontvanger. Je kan boeketten zelfs met vaas laten bezorgen, zodat de bloemen alleen nog maar een mooi plaatsje hoeven te krijgen.

Abonnement op bloemen

Hou je erg van bloemen en wil je gewoon altijd een vers boeket in de zaak hebben waarmee je gasten fleurig verwelkomt? Veel bloemisten in de regio maken met liefde iedere maand, week of twee weken een vers boeket en bezorgen deze bij je op het bedrijf of gewoon bij je thuis. Deze boeketten bestaan uit verse bloemen van het seizoen. Hierdoor heb je iedere keer een heel ander boeket op tafel staan.

Ik denk aan je

Zoals eerder aangegeven, kun je met een boeket bloemen heel veel zeggen. Maar het belangrijkste wat je zegt als je een iemand een boeket presenteert is ‘ik denk aan je’. Het is een blijk van waardering, respect en ja in veel gevallen ook liefde. Bloemen geven ons allemaal een vrolijk gevoel, zelfs in verdrietige tijden. Bloemen zijn leven en daar moeten we volop van genieten. Geef daarom geregeld een bloemetje weg en vergeet jezelf daarbij niet, want je mag ook best aan jezelf denken. Laat het boeket bezorgen, want dan weet je dat het vers is en met zorg is samengesteld. Bloemen zijn een cadeau waar je iedereen een plezier mee doet. Dus, aan wie denk jij extra vandaag?

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.