10 creatieve bedrijfsuitjes voor jouw bedrijf

Als vrouwelijke ondernemer wil je je werknemers soms ook een pauze gunnen, en aan teambuilding werken op een leuke manier. Organiseer een bedrijfsuitje, en laat je werknemers plezier beleven of juist nieuwe kennis opdoen. Je werknemers leren ook samenwerken, op elkaar vertrouwen en leren elkaar beter kennen. Ideaal dus wanneer ze weer aan de bak gaan. Deze 10 bedrijfsuitjes zijn een must om eens te organiseren.

Langs de kust

Met behulp van wavevents kun je activiteiten plannen voor je bedrijf, vlakbij de kust. Hierbij kun je denken aan teambuilding activiteiten of intensieve workshops. Een andere optie is om te kiezen voor beachgames, dit zijn spelletjes die je op het strand kunt spelen. Op het strand is het ook mogelijk om te gaan kajakken of kanoën, maar deze activiteiten zijn wel fysiek intensief en vereisen behoorlijke vaardigheid van je medewerkers. Als laatste kun je op het strand diverse workshops aanbieden, zoals yoga, tai chi of andere ontspannende mogelijkheden. Ook kun je praktische workshops organiseren, zoals schilderen of houtbranden. Zorg er wel voor dat dit plaatsvindt in een tent die beschutting biedt, om te voorkomen dat alles wegwaait.

Verschillende soorten workshops

Workshops zijn leuke activiteiten die je kunt doen tijdens een bedrijfsuitje. Er zijn diverse opties, zoals creatieve workshops, muziek-, dans- en acteerworkshops, en kookworkshops. Bij creatieve workshops kun je denken aan het maken van accessoires, boetseren of beter leren tekenen. Muziek-, dans- en acteer workshops zijn vrij duidelijk: je kunt leren zingen, een dj-workshop volgen, leren disco- of salsa-dansen, en zelfs improvisatie vaardigheden ontwikkelen bij het acteren. Kookworkshops bieden ook veel mogelijkheden. Je kunt leren hoe je pizza bakt, de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken ontdekken, of zelfs buiten koken tijdens een outdoor kookworkshop. Het mooie van workshops is dat ze vaak teamwork bevorderen en je de kans geven om je creativiteit te uiten.

Andere leuke opties voor bedrijfsuitjes

Naast de eerder genoemde activiteiten zijn er nog drie totaal verschillende bedrijfsuitjes die je werknemers zeker zullen waarderen. Escape rooms zijn bijvoorbeeld erg leuk. Dit kan een geweldige manier zijn om aan teambuilding te werken. In een escape room moeten collega’s namelijk op elkaar vertrouwen en goed met elkaar communiceren om te ontsnappen. Een ander avondarrangement is een pubquiz. Bij een pubquiz kom je samen in een gezellig café en beantwoord je in groepen allerlei vragen over verschillende onderwerpen. Dit is een geweldige kans om elkaar beter te leren kennen terwijl je geniet van hapjes en drankjes. Het is een leuke combinatie van een spelletjesavond en uitgaan in een café. Een rondvaart is ook een leuke optie, vooral als je een stad op een andere manier wilt verkennen. Tijdens een boottocht kun je de stad vanaf het water bekijken. Dit soort activiteit kan bijvoorbeeld worden gedaan in steden zoals Amsterdam, Zwolle of Den Bosch. Eigenlijk kun je overal waar er kanalen zijn, een boottocht organiseren. Dus, met zoveel (creatieve) ideeën, moet er wel iets zijn dat bij jouw werknemers past, toch? Wat gaan jullie doen?

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.