Zo maak je je garderobe helemaal klaar voor de lente

Yes, de lente staat weer bijna voor de deur! Dit is natuurlijk het moment waar we met z’n allen reikhalzend naar uitkijken. De winter heeft lang genoeg geduurd: het is tijd voor een nieuw seizoen. Laat dit ook meteen terugkomen in je garderobe en outfits. Dit zijn leuke tips voor lente looks!

Kast uitzoeken

Begin met een nieuw begin: zoek je kast weer eens grondig uit. Het is fijn om dit bijvoorbeeld eens per jaar te doen. Alle items die je niet meer draagt of waar je geen plezier meer aan beleeft, kunnen de deur uit. Geef dit bijvoorbeeld weg aan je naasten of lever het in. Daarbij maak je natuurlijk weer plek vrij voor mooie nieuwe items in je kast. Het is een feest om in het nieuwe seizoen weer iets anders te dragen, zoals Opus broeken dames. Stijl en comfort komen samen in deze broeken, zodat ze heerlijk zitten én prachtig staan. Geef de items die je dit seizoen gaat dragen een plekje vooraan in de kledingkast, zodat je er snel en makkelijk bij kunt. Je winterse items kun je juist achterin de kast opbergen – die heb je voorlopig hopelijk niet meer nodig. Kortom: organiseer je kleding op categorieën en berg winterkleding op om ruimte te maken voor lentestukken.

Luchtige materialen

In de lente is het heerlijk om weer luchtige materialen te dragen! Dikke winterse stoffen zijn immers snel te warm, als een nieuw seizoen aanbreekt. Is het toch een wat frissere dag? Werk dan met laagjes, om het toch warm genoeg te hebben. Je kunt aan verschillende luchtige stoffen denken, zoals katoen, zijde, nylon of polyester. Draag luchtige blousejes of juist zwierende jurken, het is maar net wat bij je stijl past. Bij Ter Horst van Geel kun je terecht voor een uitgebreide collectie. Denk ook aan spijkerbroeken of pantalons in een dunnere stof, wat ook meteen lekkerder zit dan stugge stoffen van winterse kleding. Het mag weer gewoon ademen! Dat geldt ook voor de schoenen die je draagt. Ruil je winterse laarzen weer vaker in voor sneakers, natuurlijk met een leuk sokje erbij.

Voorjaarskleuren

De lente is hét seizoen om weer kleur in je outfits te laten zien. In de winter zien we immers toch vaak donkere kleuren terug in onze outfits, zoals donkerbruin, -grijs, -blauw en zwart. In de lente kan dat weer helemaal anders. Sterker nog, waarschijnlijk heb je zin om vrolijke kleuren te dragen. Oranje, paars, groen: het mag allemaal. Combineer ook gerust meerdere kleuren die passen bij het lentegevoel. Ook pasteltinten passen perfect bij de lente. Denk aan tinten zoals mintgroen, lichtblauw of oudroze. Zo houd je je outfit subtiel, wat bijvoorbeeld handig is tijdens je werkdag. Maar er valt ook zeker iets te zeggen voor knalkleuren, van geel tot rood. Draag vooral waar jij je prettig in voelt!

Prints

Laat lekker veel prints en dessins terugkomen in je kleding. Dit kun je namelijk perfect combineren met basics. Draag bijvoorbeeld een basic hemdje of T-shirt in een pasteltint, met daarover een blouse in een bloemenprint. Dat is een plaatje! Voeg er een mooie pantalon of rok aan toe, en je outfit is helemaal af. De bloemenprint is geliefd in de lente. Maar je kunt ook denken aan strepen, stippen of andere vrolijke patronen. Een abstracte print kan ook, als dit beter bij je stijl past. Het is er allemaal te vinden. Durf het lekker aan te trekken.

Accessoires

Tot slot: de accessoires. Deze kunnen ook helemaal aansluiten op het seizoen. Zo noemen we hierboven al sneakers als perfecte optie voor lichtere schoenen. Maar ook loafers, espadrilles en ballerina’s passen bij het lentegevoel. Is het echt al een warme dag? Dan kun je zelfs je sandalen aantrekken – gewoon met een lange broek erop. Voeg zonnebrillen, dunne sjaals en hoeden toe aan je outfit. Daar word je toch blij van?

Met de komst van de lente is het tijd om je garderobe op te frissen en klaar te maken voor warmer weer. Welke tip pas jij toe?

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.