Wat doet een medium precies?

Een medium is iemand die beschikt over een paranormale gave die in staat is om verschillende boodschappen over te kunnen dragen. Een medium kan daarnaast ook boodschappen ontvangen van bijvoorbeeld overledenen, geesten of engelen. Je kunt bij een medium terecht als jij een bepaalde vraag hebt over het leven, een kijkje in de toekomst wil nemen of het verleden los wil laten. Ieder medium heeft een eigen werkwijze en maakt gebruik van andere technieken en hulpmiddelen. Maar wat doet een medium nu precies? En hoe kan hij of zij dat doen?

Bijzondere gaven

Een medium wordt ook wel een waarzegster of waarzegger genoemd. Een medium beschikt over bijzondere gaven die gebruikt kunnen worden om boodschappen te ontvangen of voorspellingen te doen. In sommige tradities wordt geloofd dat deze gave van generatie op generatie overgedragen wordt. In andere tradities wordt geloofd dat deze gave aangeleerd kan worden. Er zijn ook tradities waarin wordt geloofd dat er een onderscheid is tussen een gave die werkt met de geestenwereld en een gave die werkt met meer aardse energieën. Als je denkt aan deze verschillende gaven kun je bijvoorbeeld denken aan helderziendheid, heldervoelendheid, telepathie, genezing of bijvoorbeeld helderwetendheid.

Verschillende middelen

Een medium kan één of meerdere van bovenstaande gaven tegelijkertijd bezitten. Hierbij kan er gebruik gemaakt worden van tal van middelen. Deze middelen helpen bij het ontvangen van boodschappen, om de gave te versterken of om wezens naar zich toe te richten. Denk bij deze middelen bijvoorbeeld aan kaarten, de sterren, een kristallen bol of een pendel. Je kunt deze middelen eigenlijk ook wel de mediums van het medium noemen. Welk medium er wordt gebruikt kan veel zeggen over het medium zelf. Zo kan een medium één middel gebruiken, of juist verschillende middelen door elkaar.

Het overbrengen van boodschappen

Tijdens een sessie krijgt een medium boodschappen binnen. Het binnenkrijgen van de boodschappen wordt versterkt door het gebruik van de verschillende middelen. De boodschappen worden meestal overgebracht van wezens die zich niet op hetzelfde fysieke vlak zullen beginnen als waarin jij je op dit moment bevindt. Vaak wordt er contact gelegd met geesten, engelen, entiteiten of de kosmos.

Het mediumschap

Nu je weet hoe een medium te werk gaat is het tijd om te kijken naar de verschillende soorten mediumschap. Meestal wordt het type mediumschap bepaald door de gave van het medium. Daarnaast is het mediumschap ook afhankelijk van de overtuigingen die het medium zelf heeft. Misschien ben jij wel in contact met een spiritueel medium. Een spiritueel medium zal zich voornamelijk tot geesten wenden. Of je bent in contact met een helend medium, bijvoorbeeld omdat jij jouw welzijn of energie wilt verbeteren.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.