/

Waarom een gezonder lijf voor een gezondere geest zorgt

Lang geleden was er een kaasreclame met een liedje: ‘Gelukkig heb ik altijd nog een goed lijf, dus een goed leven.’ Het was het liedje waarmee Sanne Hans (Miss Montreal) doorbrak. In dat liedje zat een flinke kern van waarheid in zit. Ons lijf bepaalt voor een heel groot gedeelte hoe we ons mentaal voelen. Hoe werkt dat precies?

De chemische balans van je lichaam bepaalt hoe je je voelt

Hoe we ons voelen, wordt bepaald in de hersenen. Om de juiste stofjes aan te maken, moet je genoeg bewegen en gezond eten. Regelmatige lichaamsbeweging zorgt voor de aanmaak van endorfines, ook wel bekend als ‘gelukshormonen’. Dat kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de stemming.

Volgens psychologen kun je jezelf zelfs ‘gelukkig eten’. Als je gezond eet, voel je je sterker en veerkrachtiger. Eet veel groenten, fruit, vis en zeevruchten. Maar ook volkoren granen, mager vlees en een handje noten en olijven geven een goed resultaat. Het mediterrane dieet is het meest ideale dieet voor de mentale gezondheid.

Meer energie betekent meer geluk

Wanneer je fysiek fit bent, krijg je meer energie. Energie en geluk hangen nauw met elkaar samen. Bij een optimaal energieniveau heb je het gevoel dat je de dag aankunt. Dat je onoverwinnelijk bent. Een hoog energieniveau zorgt voor een heldere geest en een positieve mentale gesteldheid. Ga dus bijvoorbeeld lekker hardlopen. Koop jezelf een paar mooie, stevige, kwalitatieve schoenen. Met een kortingscode voor Nike heb je schoenen van het bekende merk binnen handbereik.

Lekker fitnessen, zwemmen of een balsport is ook goed voor je. Wanneer je kiest voor een balsport heeft dat ook nog een ander voordeel: het is heel goed voor je evenwicht. Zeker als je bijvoorbeeld gaat squashen of tennissen, omdat je ogen dan snel de bal moeten volgen.

Slapen helpt je dag vooruit

Genoeg slapen is ook belangrijk. En dan bedoelen we niet alleen het aantal uren dat je slaapt, maar vooral de kwaliteit. Een goed kussen en een stevig matras is essentieel. Dat hoeft geen rib uit je lijf te kosten. Je vindt zelfs goedkopere websites als Amazon al kwalitatief beddengoed. En met een kortingscode voor Amazon kun je nog meer besparen.

Al deze dingen dragen bij aan een gezondere geest. Die gezondere geest hebben we nodig om ons gelukkig te voelen. De sleutel naar succes is wat dat betreft dichterbij dan je denkt.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.