woman with wineglass and flowers in bathtub
Photo by Monstera on Pexels.com

Simpele hacks om van je badkamer een spa te maken

Na een lange dag werken, gaat er niets boven een heerlijke duik in een warm bad, ontspanningsroutine, lekker drankje, kaarsen en heerlijke geuren. Wil je graag weten hoe je dat niveau van ontspanning kunt bereiken? Dit is namelijk mogelijk in elke badkamer, zelfs in een kleine badkamer en zelfs als je geen groot budget hebt! Of je nu je badkamer wilt omtoveren in een ware oase van rust en ontspanning of gewoon een aantal kleine aanpassingen wilt aanbrengen om je badkamer gezelliger te maken, met deze simpele hacks kun je dat bereiken. 

Begin met het opruimen van je badkamer

Rommelige badkamermeubels en overvolle badkamerkastjes zullen niet helpen om dat ontspannen gevoel te creëren, weg ermee dus! 

Begin met het weggooien van producten die het afgelopen jaar verlopen of ongebruikt zijn, deze zal je dan waarschijnlijk toch niet meer gebruiken. 

Ruim alle producten die je niet vaak gebruikt op in kastjes, lades of manden. Laat niets op de badkamermeubels staan. 

Vervang je douchekop

Het is zo simpel, maar het kan zoveel verandering brengen. Door je douchekop te vervangen naar een mooier, groter, en nieuwe model krijgt je badkamer een hele nieuwe look en krijg jij een hele nieuwe douch ervaring. 

Een regendouche is een geweldig voorbeeld van een klein beetje luxe, zelfs in de kleinste badkamer. Je kunt regendouches vinden in alle vormen, maten en prijsklassen. 

Voeg natuurlijke elementen toe

Het gebruik van planten is een van de eenvoudigste trucs om je badkamer als een spa te laten aanvoelen. Zet kamerplanten in potten op de vloer, het aanrecht en andere badkameroppervlakken of hang een plant in potten aan het plafond. Zorg ervoor dat je planten kiest die goed groeien in een vochtige badkameromgeving en in het licht dat de ruimte ontvangt. 

Als je levende planten geen optie zijn in je badkamer, omdat je bijvoorbeeld geen raam hebt, dan kun je kiezen voor andere natuurlijke elementen, zoals droogbloemen en houten accenten. 

Voeg lekkere tapijten toe aan de badkamervloer

Om dat heerlijke spa gevoel in je eigen badkamer te krijgen heb je comfort nodig in alle hoeken, dus ook op de vloer. Koop een paar nieuwe badkamer tapijten om je badkamer comfortabeler te maken, een nieuwe look te geven en frisser te laten lijken. 

Koop lekkere dikke handdoeken

Luxe handdoeken zijn een must voor dat spa gevoel. Koop een aantal lekkere dikke handdoeken om dat luxe gevoel thuis te creëren. Je hoeft er niet veel te hebben, als ze maar zacht en groot zijn. 

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.