Nieuwe woning inrichten Handige basistips

Nieuwe woning inrichten? Handige basistips

Bij een nieuwe woning inrichten komt natuurlijk van alles kijken. Hoe pak je het nu op de juiste manier aan? In dit artikel vind je verschillende basistips, die bij iedere situatie van pas komen. Van de spullen die je nodig hebt tot het inrichten van een gezellige plek. Lees je mee?

Comfortabel wonen

Een van de belangrijkste onderdelen om je op te richten, is comfortabel wonen. Zo voel je je immers meteen prettig in je nieuwe huis. Het begint al bij de basis. Ben je blij met de vloeren en muren in het huis? Of is hier al een upgrade nodig? Comfortabel wonen zit ‘m ook in het klimaat in huis. Kijk of de verwarming bijvoorbeeld goed werkt, of dat je hier nog iets voor moet regelen. Nu de ’s zomers steeds heter worden, is ook een aircooler kopen een aanrader. Dit apparaat houdt je huis heerlijk koel. Installeer dit meteen op je nieuwe plek, om er lang van te genieten. Kijk dan nog kritisch naar je meubilair. Ben je hier nog blij mee? Bieden je bank, stoelen, bed en andere items je het comfort dat je nodig hebt? Als het antwoord nee luidt, ga je op zoek naar andere spullen. Een verhuizing is immers een ideaal moment om dit te regelen.

Benodigde essentials

Nieuw meubilair kan dus een waardevolle toevoeging zijn aan je stekkie. Maar er zijn meer benodigdheden om aan te denken! Heb je alles al in bezit om je dagelijkse leven thuis mee te leiden? Kijk bijvoorbeeld goed naar de keukenspullen. Wat hier nog ontbreekt, verzamel je bij elkaar. Pannen kopen is bijvoorbeeld essentieel, om iedere dag een lekker maaltje voor jezelf te bereiden. Ook servies, een snijplank en bestek heb je nodig. Voor de badkamerinrichting zijn er weer andere onderdelen van belang. Denk aan je handdoeken en verzorgingsproducten. Maar ook een kast is hier een uitkomst, om alles in op te kunnen bergen. Het is aan te raden om per ruimte in huis na te gaan welke spullen je al hebt, en wat er juist nog mist.

Gezellige sfeer

Het is prettig als je nieuwe woning meteen sfeervol is. Zet hier dan ook de nodige stappen in! Hoewel we het hierboven over praktische benodigdheden hebben, zijn er ook nog de decoratiestukken en accessoires. Deze items verdienen net zo goed een plekje in huis. Plaats bijvoorbeeld veel planten in je huis, in stijlvolle plantenpotten. Hang foto’s op. Of ga op zoek naar beelden en schilderijen in jouw stijl. Ook bijvoorbeeld gordijnen zorgen al voor meer sfeer in huis, en verbeteren meteen de akoestiek van een ruimte.

Verhuisdag voorbereiden

Bij een nieuwe woning komt ook een verhuizing kijken. Bereid de verhuisdag zo goed mogelijk voor, om jezelf de nodige stress te besparen. Vraag aan familieleden, vrienden of kennissen om je te helpen met de verhuizing, zodat je niet alles zelf hoeft te doen. Je kunt ook een verhuisbedrijf inschakelen. Huur een busje om alle spullen in kwijt te kunnen. En voor de verhuisdag zelf neem je al de tijd om je spullen netjes in te pakken. Werk met bubbeltjesplastic en ander beschermmateriaal. En schrijf per verhuisdoos goed op wat erin zit, zodat je straks je spulletjes eenvoudig weer kunt vinden. Het uitpakken van de spullen is zo ook een stuk makkelijker. Heb je nog wat tijd over? Dan is het slim om tijdens het inpakken van de spullen alles eens goed uit te zoeken. Doe weg waar je niets meer aan hebt of waar je niet meer blij van wordt. Opgeruimd staat netjes!

Geef het tijd

Last but not least: geef het tijd. Je wilt je natuurlijk direct thuis voelen in een andere woning, maar de realiteit leert dat hier soms best wat tijd overheen gaat. En dat is ook helemaal niet erg! Wees vooral niet te streng voor jezelf. Je kunt gedurende de tijd ook de woning nog wat finetunen. Zet meubels toch anders neer. Of haal nieuwe decoratie in huis, om voor nog meer sfeer om je heen te zorgen. Langzaam maar zeker komt alles zo goed.

Neem de tijd om een nieuwe woning in te richten. Zoals je leest, komen er immers veel aspecten bij kijken. Met een beetje aandacht en liefde maak je er echt iets van – en dat is een mooi uitgangspunt.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.