Hoe kun je een tapijt stijlen?

Een tapijt in een ruimte kan een groot verschil maken voor de sfeer. Er zijn hier zoveel verschillende mogelijkheden voor dan je vooraf zelf zou kunnen bedenken. Als je bijvoorbeeld bij webkarpet.nl kijkt, zie je meteen al hoeveel keuze er is en wat er allemaal mogelijk is! We gaan je wat verschillende ideeën geven hoe je een tapijt mooi in je interieur kan verwerken en de ruimte een boost kan geven.

In welke ruimte een vloerkleed?

Veel mensen kiezen ervoor om een vloerkleed in de woonkamer te leggen. Dit wordt meestal bij de bank gedaan en in het midden van het vloerkleed staat de salontafel. Hier is natuurlijk niets mis mee en kan al een heel verschil voor de sfeer in een ruimte betekenen. Toch zijn er nog veel meer mogelijkheden!  Je kunt bijvoorbeeld ook een vloerkleed heel mooi kwijt onder de eettafel. Dit moet wel een groot vloerkleed zijn, waarbij de hele tafel en de stoelen ruim op het kleed staan. Zo creëer je echt een knusse eethoek. Dit kan zeker voor grote ruimtes ideaal zijn. Verder kun je natuurlijk ook een vloerkleed fijn naast of onder je bed neer leggen.

Alle soorten, maten en kleuren

Er zijn veel verschillende maten, soorten en kleuren vloerkleden om uit te kiezen. Er is altijd wel een soort die het beste bij jouw stijl past. Toch hoef je je hier niet altijd aan vast te houden. Je kunt juist met een vloerkleed een mooi statement in de ruimte maken.  Als je niet zo goed met kleuren durft te spelen in je interieur, kun je wel met materialen spelen. Een hoogpolig vloerkleed of juist een vloerkleed van wol kunnen al een groot verschil qua uitstraling maken.

Speel met vormen

Bij een vloerkleed denken veel mensen al snel aan de rechthoekige of vierkante vorm. Dit hoeft natuurlijk niet! Er zijn ook prachtige vloerkleden te vinden in het ovaal, rond of zelfs een andere bijzondere vorm. Wil je helemaal een statement maken? Combineer dan verschillende vormen met elkaar! Verschillende vloerkleden met elkaar overlappen, is zeker in een grote ruimte een prachtig statement. Een vloerkleed in een andere vorm zorgt meteen voor een speelse uitstraling in je interieur. Je kunt op deze manier wat meer dynamiek toevoegen aan je interieur. Je hoeft dus niet meteen een felle kleur of opvallende print te kiezen. Een rond vloerkleed geeft ook meteen al een hele andere sfeer aan de ruimte.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.