Meer zelfvertrouwen tussen de lakens met deze 5 tips

Seks is niet alleen een kwestie van lust en behoeften. Seks hebben is ook een kwestie van elkaar vertrouwen geven en plezier maken met elkaar. Merk je echter op dat je weinig zelfvertrouwen tussen de lakens hebt? Dan bouw je mogelijk een muur rondom je op. Je bent hierdoor moeilijk toegankelijk en je geniet minder van de seks.

Voor elk probleem is gelukkig een oplossing. Als je op dit moment te weinig zelfvertrouwen hebt, is het verstandig om met onderstaande tips aan de slag te gaan. Met deze tips is de kans groot dat je snel het gewenste zelfvertrouwen weer terug hebt.

Tip 1: je hoeft je nergens voor te schamen

Vind je je billen niet zo mooi? Ben je onzeker over je buikje? Of weet je dat je bijvoorbeeld af en toe erectieproblemen hebt? Dit zijn absoluut geen dingen waar je je voor hoeft te schamen. In principe hoef je je nergens voor te schamen, aangezien iedereen goed is zoals hij/zij is.

Bovendien bestaat overal dus een oplossing voor. De erectieproblemen los je bijvoorbeeld snel op met Kamagra oral jelly. En een te dikke buik of billen los je op door gezond(er) te leven en te eten.

Tip 2: geef de ander tussen de lakens complimenten

Als je seks met iemand hebt, doe je dit ongetwijfeld omdat je gek op die ander bent. Om dit te laten blijken, is het onwijs leuk om complimenten te geven. Zodra je meer en meer complimenten geeft, ga je ook meer en meer complimenten terugkrijgen. Dát komt uiteindelijk je zelfvertrouwen absoluut ten goede.

Tip 3: probeer nieuwe dingen uit

Het kan nooit kwaad om eens nieuwe dingen tussen de lakens uit te proberen. Als je het altijd maar bij het ‘standaard’ houdt, ga je vanzelf aan jezelf en de seks twijfelen. Door nieuwe dingen uit te proberen, geniet je intens van deze nieuwe dingen. Dat is zeker het geval als alles ‘goed’ gaat; daar krijgt je zelfvertrouwen absoluut een boost van.

Tip 4: communiceer met elkaar

Zowel voor als tijdens en na de seks is het belangrijk om met elkaar te praten. Deel je mening eerlijk en geef aan dat de ander dit ook altijd kan doen. Op het moment dat jij en de ander zich voor, tijdens en na de seks ‘thuis voelen’, krijg je vanzelf meer zelfvertrouwen.

Tip 5: zorg dat je open naar elkaar bent

Tot slot is het advies om open naar elkaar te zijn. Geef aan wat je fijn vindt, wat je niet fijn vindt en wat je nog eens uit wilt proberen. Tevens moet je over eventuele problemen eerlijk zijn. Heb je bijvoorbeeld last van een vertraagde zaadlozing? Geef dit eerlijk aan en geef ook aan dat je hier een middel voor gebruikt. Op de vragen ‘wat is dit precies?’ en ‘wat is daxopetine?’ kun je vervolgens makkelijk antwoord geven. Je hebt het immers bespreekbaar gemaakt!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.