/

Is een gebruikte elektrische auto kopen een goed idee?

Als je een auto wilt kopen, moet je met veel dingen rekening houden. Wil je een nieuwe of gebruikte auto kopen? Welk type auto wil je? Een optie die steeds populairder wordt, is het kopen van een gebruikte elektrische auto. Maar is dit de juiste beslissing voor jou? In deze blogpost bespreken we de voor- en nadelen van het kopen van een gebruikte elektrische auto, zodat je een overweging kunt maken of een tweedehands elektrische auto bij jou past.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je een gebruikte elektrische auto koopt. Het eerste is de accu. Accu’s van elektrische auto’s degraderen na verloop van tijd en dat heeft invloed op de actieradius van de auto. Als je naar een gebruikte elektrische auto kijkt, zorg er dan voor dat je vraagt naar de staat van de accu en hoeveel bereik hij momenteel heeft. 

Het tweede waar je rekening mee moet houden is het opladen. Gebruikte elektrische auto’s worden misschien niet geleverd met een thuislader, dus moet je rekening houden met de kosten om er een aan te schaffen. Er zijn verschillende instanties en overheden die subsidies aanbieden als je een aanschaf van een laadpaal overweegt. Doe onderzoek of dit ook voor jou een mogelijkheid is, dat kan je veel geld schelen!

Laten we nu eens kijken naar de voordelen van het kopen van een gebruikte elektrische auto. Eén voordeel is dat je een gebruikte elektrische auto voor een veel goedkopere prijs dan een nieuwe. Je kunt ook gebruikte elektrische auto’s vinden die in goede staat verkeren met een lage kilometerstand, omdat veel mensen ze alleen voor korte woon-werkverkeer gebruiken. Een ander voordeel is dat je geen gas hoeft te betalen! Elektrische auto’s zijn goedkoper in gebruik dan benzine- of dieselauto’s, dus dit kan je op de lange termijn geld besparen. De aanschafprijs van een elektrische auto ligt vaak wel hoger dan die van een reguliere auto, maar kijk vooral naar de kosten per maand/jaar om te kijken wat voor jou het voordeligste is op langere termijn.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.