Hoe kom je het beste voor je eigen rechten op

Hoe kom je het beste voor je eigen rechten op?

Heb je weleens het gevoel dat je rechten met voeten getreden worden? Bijvoorbeeld door je werkgever die je mannelijke collega’s structureel veel meer salaris uitkeert dan hij jou doet? Of heb je een huurbaas die de huur maar blijft opdrijven, terwijl het achterstallig onderhoud exponentieel blijft toenemen? Dan is het tijd om te kijken wat je kunt doen om voor jezelf op te komen. De kans is namelijk heel groot dat je recht hebt op meer en dan is het dus de vraag hoe je dit moet aanpakken. Wij raden je aan om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Met deze verzekering kun je altijd een jurist in de arm nemen als je hulp nodig hebt.

Wat is het nut van een rechtsbijstandverzekering precies?

Misschien vraag je je af wat precies het nut is van een rechtsbijstandverzekering? Je kunt toch ook gewoon zelf een jurist inhuren? Dit is inderdaad een optie, maar veel mensen zijn bang voor de factuur die uiteindelijk zal komen. Je weet namelijk nooit precies waar je op mag rekenen als je een jurist in de arm neemt. Heb je een verzekering waarmee je jezelf kunt voorzien van rechtsbijstand, dan weet je precies hoeveel je maandelijks aan premie betaalt. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan, laat staan voor zulke hoge kosten dat je de rekening niet meer kunt betalen. Bovendien kun je, wanneer je een verzekering hebt afgesloten, niet alleen een jurist in de arm nemen wanneer je al in een conflict terechtgekomen bent, maar je kunt ook vroegtijdig advies inwinnen. Zo voorkom je hopelijk dat kleine problemen uitmonden in grote, langslepende geschillen.

Hoe ziet deze verzekering er in de praktijk precies uit?

Wanneer je een verzekering voor rechtsbijstandverzekering afsluit, kun je een jurist in de arm nemen wanneer je een probleem hebt. Dit kan over allerlei problemen gaan. Je zoekt altijd een jurist die gespecialiseerd is in jouw probleemgebied. Een grote verzekeraar heeft namelijk een team van juristen tot diens beschikking staan. Vandaar dat het ook interessant kan zijn om bijvoorbeeld rechtshulp Univé te nemen. De jurist zal naar jouw situatie kijken, en controleren op welke rechten je aanspraak kunt maken. Vervolgens kan de jurist een brief opstellen, een gesprek met jou en de tegenpartij voeren of zelf het woord voeren. Komen jullie er dan nog niet uit, dan kun je de zaak aan de rechter voorleggen. De jurist kan de zaak voor je voorbereiden en zorgen dat alle gevraagde stukken in orde worden gebracht.

Wel juridische hulp nodig, maar geen verzekering? Check dit!

Het kan zijn dat je slechts een keer in een juridisch probleem terechtkomt. In dat geval kun je ook gebruikmaken van Rechtshulp on demand. Dit is een verzekering waarmee je eenmalig een jurist kunt inschakelen. Je kunt naar de site van Univé gaan, daar een aantal vragen invullen over je probleem en vervolgens krijg je te zien welke jurist je het beste kan helpen. Ga je akkoord met de kosten die je gepresenteerd krijgt, dan kun je gelijk in contact komen met je specialist. Zo profiteer je dus nog altijd van de kennis van een expert terwijl je niet bang hoeft te zijn dat je over je budget heengaat. Hopelijk lukt het je op die manier om je probleem zo snel en zo goed mogelijk op te lossen. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je vandaag nog stappen kunt zetten. We wensen je veel succes!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.