Parkeren in Utrecht
/

Parkeren in Utrecht: zo doe je dat

Utrecht is een leuke, historische stad om naar toe te gaan. Maar waar kun je het beste parkeren? Zeker in de grote steden blijft dit een lastig probleem te zijn. Zeker in het centrum. Hieronder volgen handige tips en informatie over parkeren in Utrecht, zodat je straks duidelijk weet waar je met de auto kan staan.

Parkeren in Utrecht: zo doe je dat

In het centrum is het erg lastig om met de auto ergens te parkeren. Daarnaast zijn de parkeerplekken tegenwoordig prijzig en beperkt. Wanneer je in Utrecht wilt parkeren, dan zijn de parkeergarages één van de betere opties. Op deze manier staat je auto veilig geparkeerd en zijn de tarieven goedkoper dan als je zo op straat parkeert. Er zijn natuurlijk nog meer plekken om zorgeloos te parkeren in Utrecht.

Parkeermogelijkheden

Nu wil je vast ook wel weten waar de beste parkeermogelijkheden zijn. We hebben enkele parkeerplaatsen voor jou op een rijtje gezet.

Parkeergarage ParkBee Daalsesingel B is goedkoop en heeft vele plekken. Bovendien ligt het vlaktbij Utrecht Centraal, TivoliVredenburg en Hoog Catherijne. Ideaal dus! Parkeergarage ParkBee Daalsesingel A ligt tevens vlakbij Utrecht Centraal. Wil je dichtbij de winkels en de restaurants zijn? Kies dan bijvoorbeeld voor parkeergarage ParkBee The Nox Hotel. Verder heb je op loopafstand van het centrum parkeergarage Hoog Catharijne P1 tot en met P6 en parkeergarage Springweg met meer dan 3500 plaatsen. Ben je op zoek naar een zeer centrale ligging in het centrum van Utrecht? Neem dan parkeergarage Q-Park Bijenkorf La Vie. Aan de noordkant van het centrum en om de hoek van diverse restaurants heb je nog parkeergarage ParkBee Gruttersdijk. Wil je dichtbij parkeren bij de jaarbeurs Utrecht? Geen probleem! Hier zijn ook diverse parkeermogelijkheden. Zoals je ziet: een hele lijst met keuzes.

Parkeertarieven

Utrecht heeft drie zones waar sprake is van betaald parkeren. In zone A1 centrum ligt het uurtarief op € 6,64. In de buitengebieden van Utrecht, zone A2 Utrecht is het uurtarief € 5,43 en bij zone B1 Utrecht ligt het uurtarief op € 4,01. Voor een dagkaart ben je € 46,55 kwijt en een avondkaart van 19 tot 1 uur ‘s nachts is € 23,28. De Parkbee parkeergarages bieden al uurtarieven aan vanaf €2,20. De overige parkeergarages hebben een uurtarief vanaf €4,00.

Parkeertips

Als je voor een parkeergarage kiest, kies dan één van de Parkbee locaties. Deze zijn goedkoper dan andere garages in de omgeving.

Een andere, goedkope optie is een P+R locatie. De betekenis hiervan is parkeer en reis. De P+R locaties in Utrecht liggen aan de rand van de stad, maar zijn wel goed bereikbaar. Naast goedkope parkeerplaats kun je dus ook met het openbaar vervoer reizen naar de binnenstad. Dit allemaal voor de prijs van € 6,00 per 24 uur voor maximaal vijf personen. De vier P+R locaties zijn: P+R Utrecht Berlijnplein Leidsche Rijn, P+R Science Park Utrecht Uithof, P+R Utrecht Papendorp en P+R Utrecht Westraven

Voortaan heb je geen stress meer om ergens in de stad van Utrecht een parkeerplaats te bemachtigen. Dat zal nu vast goed moeten komen. Veel succes!