Wat heb je nodig om zelf je haar te verven
/

Wat heb je nodig om zelf je haar te verven?

Wie zijn haar wil verven, kan dit bij de kapper laten doen. Je hebt hier zo zelf geen omkijken naar, maar het kost je vaak flink wat geld. Vind je dit zonde? Geen probleem, want je kunt zelf je haar verven. Als je dit van plan bent, is het belangrijk dat je de juiste spullen in huis hebt. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig om zelf je haar te verven? In deze tekst helpen wij je op weg.

Haarverf

We trappen af met één van de belangrijkste dingen die je nodig hebt om je haar te verven: haarverf. Als je hier naar op zoek gaat, ontdek je snel genoeg dat er ontzettend veel keuze is op dit gebied. Zo kun je bijvoorbeeld haarkleuring kopen van merken als Schwarzkopf, Wella, KIS, L’Oréal en Goldwell. De producten die je nodig hebt kan je allemaal vinden bij de online kappersgroothandel.Haarverf verschilt niet alleen in merk van elkaar, maar ook in kleur en samenstelling. Reden genoeg om je eerst goed te verdiepen in de verschillende soorten haarverf voordat je een keuze maakt.

Wil jij je wenkbrauwen verven in plaats van je haren? Dan denk je misschien dat je hier ook gewoon haarverf voor kunt gebruiken. Dit is een misvatting, want je ogen en huid kunnen geïrriteerd raken. Gebruik daarom speciale Refectocil wenkbrauwverf. Deze verf is minder agressief dan haarverf en hoeft bovendien minder lang in te werken.

Mengbakje

Als je een geschikte haarverf gevonden hebt, ben je er nog niet. Voor het aanbrengen van deze verf heb je namelijk ook nog een aantal hulpmiddelen nodig, te beginnen met een mengbakje. Vrijwel alle haarverf moet je eerst mengen met water voordat je het aan kunt brengen. Je kunt hier een speciaal bakje voor kopen, maar dit hoeft niet. De meeste mensen hebben namelijk nog wel een (oud) bakje in de kast staan. Aangezien je deze verder nergens meer voor gebruikt, kun je er haarverf in mengen.

Kwast

Heb je de haarverf gemengd volgens de instructies? Dan kun je beginnen met het aanbrengen ervan. Doe dit niet met je handen, maar gebruik hier een kwast voor. Nadat je deze in de verf gestopt hebt, ga je ermee over je haar heen. Vergeet niet om handschoenen aan te trekken voordat je begint met je haren verven. Je gebruikt weliswaar een kwastje, maar toch kan er verf op je huid komen. Omdat veel van deze verf nogal agressief is, kan dit tot huidirritaties leiden.

Kam

Met behulp van een kam wordt het een stuk makkelijker om zelf je haar te verven. Je gebruikt dit hulpmiddel om telkens een nieuwe lok te pakken en hier verf op aan te brengen. Heb je een lok geverfd? Leg deze dan bovenop je hoofd en pak de volgende lok met de kam.

Handdoek

Tot slot is een (oude) handdoek geen overbodige luxe als je zelf je haar gaat verven. Hang deze bij voorkeur over je schouders heen voordat je begint. Je verkleint zo de kans dat de verf in je kleding gaat zitten. Voor de zekerheid kun je ook oude kleren aantrekken.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.