Djembé workshops, Afrikaans swingend met vrienden of collega’s

Wie aan traditionele Afrikaanse muziek denkt, denkt al gauw aan de djembé. Het West-Afrikaanse slaginstrument dat door trommelt op je trommelvlies. Voor velen is het luisteren of het leren bespelen van een djembé een interessante manier om wat te leren over een andere cultuur. Het is geschikt voor zowel jong als oud en je leert samen of alleen een ritme te creëren. En daarnaast is het ook gewoon leuk! Zin om je slag te slaan? Dan is een djembé workshop vast wel iets voor jou!

Een djembé workshop, met wie kan ik dit doen?

Het nemen van een djembé workshop is natuurlijk leuk als jij of een bekende al interesse heeft in Afrika, maar het kan ook leuk zijn voor mensen die er nog niets over weten. Zo kan je je partner meenemen of het samen doen met je collega’s. Een djembé workshop als teambuilding is dan ook een geweldig idee om je te binden met je collega’s en een geheel nieuw muzikaal veld te ontdekken. Een djembé workshop in de klas is een leuke manier om kinderen te interesseren voor muziek of Afrikaanse cultuur. Muziekles is natuurlijk goed voor de ontwikkeling en de kids kunnen lekker hun energie kwijt!

Een djembé workshop, waar en hoe?

Een workshop kan je thuis volgen, maar natuurlijk ook in de klas, op kantoor of waar de cursisten dan ook zijn. Een derde locatie is ook mogelijk. Een workshop kan gevolgd worden door 5 tot wel 200 mensen die allemaal lekker hun energie kwijt kunnen op de trommel. Naast de djembé, kan je ook les krijgen in het gebruik van de doundoun, een bastrommel die met stokken bespeeld wordt. Eenmaal klaar voor de start begint een workshop met een demonstratie van de muziek waarna jij en je kompanen meerdere partijen leren spelen wat uiteindelijk samenkomt in een opzwepende, muzikale compositie.

De lessen die je trekt uit een workshop

Als je eenmaal klaar bent met de workshop, zal je merken dat je een beter gevoel voor ritme hebt of dat je het misschien al had zonder dat je het wist! Tijdens de workshop krijgt iedereen zijn eigen slaginstrument, niemand zal dus worden overgeslagen en iedereen maakt deel uit van de compositie. Na afloop kan je fijn napraten met je collega’s en vrienden en zullen jullie trots zijn op wat jullie samen wel niet allemaal kunnen maken en misschien ga je er nog mee verder ook. Een mooie les voor de toekomst en een geweldige ervaring erbij!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.