Doet de maat ertoe? Dat is helemaal aan jou!

Size does matter, is een bekende uitspraak. Eentje die meestal wordt gebruikt als het om het mannelijk geslachtsdeel gaat, om precies te zijn. Klopt dat? Of doet het formaat er wat jou betreft niet echt toe?

Die man kan er ook niets aan doen

Als het gaat om het mannelijk geslachtsdeel, is het best een beetje sneu om al te stellig te beweren dat het formaat er enorm toe doet. Want, tja, als man moet je het nu eenmaal ook maar doen met waar je mee geboren bent. Het formaat van je penis, daar kun je weinig aan doen, dus om daar al te grote belangen aan te verbinden is net zo flauw en seksistisch als een vrouw beoordelen op het formaat van haar borsten. Nergens voor nodig!

Natuurlijk merkt een vrouw het verschil in formaat tijdens de gemeenschap, maar dat maakt de seks niet per se beter of slechter. Het gaat niet om wat je hebt, maar om wat je ermee doet. Al is een man nog zo groot geschapen, als hij niet weet wat hij ermee aan moet, en zeker niet actief bezig is om de partner te plezieren, beleeft hij of zij er weinig plezier aan. Is een man wat kleiner geschapen maar wél een goede minnaar, leidt dat meestal tot veel betere seks. Het formaat, ja, dat voelt je partner, maar je hebt er als man geen invloed op en kunt er weinig aan veranderen. Wat je ermee doet, hoe je je partner bemint, dat is wel iets waar je wat aan kunt doen.

Bij speeltjes bepaal je de maat wél zelf

Waar je een man niet zo moeten uitzoeken op het formaat van zijn geslachtsdeel, hooguit op hoe hij zich over het algemeen in bed gedraagt, kun je dat met een speeltje natuurlijk wel doen. Hier bepaal je wel helemaal zelf wat je het fijnst vindt, en kun je uit alle formaten kiezen.

Opvallend is dat de meeste vrouwen helemaal niet per se op het formaat dikke dildo zitten te wachten waarvan mannen denken dat het hun voorkeur zal hebben. De meeste vrouwen die een dildo kopen kiezen voor een heel normaal formaat, een beetje de maat van de gemiddelde penis of net iets groter, omdat dit nu eenmaal het prettigst voelt. Want al lijkt de vereiste groot, groter, grootst te zijn, geldt dit echt niet voor alle vrouwen. Groter is niet altijd beter of fijner, het kan zelfs flink oncomfortabel zijn. En ja, dat geldt zowel voor een dildo als voor een penis; groter is niet altijd meteen beter.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.