We blijven steeds langer zelfstandig, maar houden wel van comfort

De oudere van nu valt echt in niets meer te vergelijken met de oudere van pakweg 50 jaar geleden. De tijd van achter de geraniums zitten is voorbij! Senioren van nu staan midden in het leven, ondernemen van alles, en genieten volop van de vrije tijd waarvan ze nu eindelijk eens genoeg hebben. Verkassen naar een bejaardencomplex staat meestal niet hoog op hun wensenlijstje, gewoon lekker in de eigen woning blijven wonen bevalt de meeste mensen het best. Maar dan wel met een beetje extra comfort, waar mogelijk. Want waarom zou je het jezelf lastiger maken dan noodzakelijk is?

In een fluitje van een cent naar boven en beneden

We gunnen onszelf steeds meer, worden steeds een beetje liever voor onszelf. Dat zie je goed terug in onze woonwensen. Hadden we vroeger de neiging om pas aanpassingen te doen aan onze woning als het écht niet meer anders kon, kiezen we nu steeds vaker ervoor om dingen aan te laten passen terwijl ze nog niet eens per se noodzakelijk zijn. We kijken niet meer zo zeer naar wat er moet, maar meer naar wat er kan.

Een voorbeeld: trapliften. Nog niet zo lang geleden werden die vooral geplaatst in huizen waarvan de bewoner echt niet meer in staat was om zelf de trap op en af te komen. Een noodzakelijk kwaad, iets dat je pas deed als het echt niet anders meer kon. Maar nu? We zien steeds meer mensen een traplift van Handicare kopen terwijl zij nog best zelf de trap op en af kunnen. Zij vinden het echter fijn om een keuze te hebben, om zelf te beslissen of ze al dan niet de trap op-en-af willen lopen, of ervoor kiezen om zich door de lift te laten vervoeren. De traplift prijs is het comfort meer dan waard, zo redeneren zij, en door de lift al lang voordat deze noodzakelijk is te laten plaatsen hebben zij er een stuk langer plezier van. Geen rare gedachte, toch?

Welk comfort staat hoog op jouw verlanglijstje?

Naast het comfort van een traplift zijn er natuurlijk nog veel meer aanpassingen te bedenken die jouw woning een stuk comfortabeler kunnen maken. Welke staan op jouw verlanglijstje? Misschien een handige douchecabine met lage instap, wat douchen een stuk gemakkelijker maakt? Of zie je meer in automatisering, en wil je met één druk op de knop je lampen en zonwering kunnen bedienen, of deze zelfs automatisch hun werk laten doen? Kijk maar eens goed naar wat er allemaal mogelijk is, en maak de keuzes die het leven voor jou zo comfortabel mogelijk maken.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.