4 vakantiebestemmingen voor vegetariërs

Als je vegetarisch eet, heb je in Nederland volop keuze qua gerechten. Helaas is dat in het buitenland nog niet overal zo. Wil je een keer naar een vakantiebestemming waar je goed vegetarisch kunt eten? Lees dan snel verder. In dit artikel zijn een aantal van deze landen voor je op een rijtje gezet.

Israël in het Midden-Oosten

Dit is het land van de hummus! Tel Aviv is de hoofdstad van Israël. Vanaf Nederland kun je binnen 4,5 tot 5 uur vliegen in Israël zijn. Typische smaakmakers in de Israëlische keuken zijn onder andere tahin (gemalen sesamzaden pasta), silan (een dadelmelasse), harissa (pittige pasta van knoflook, specerijen, paprika en chilipeper) en za’atar (een kruidenmengsel). In deze keuken wordt er veel gebruikgemaakt van diverse groenten, zoals zoete aardappel, venkel, koolrabi, paprika’s en aubergine. De groente wordt heerlijk gekruid met kruiden en gepoft of gegrild.

De republiek van India

India is echt een topland als je vegetarisch wilt eten. Oorspronkelijk aten mensen in India ook bijna geen vlees. De Indiërs zijn echter de laatste jaren wel steeds meer vlees gaan eten. Nog steeds leven de meeste vegetariërs in India. Ongeveer 30% van de bevolking is vegetariër. In India wordt er veel gebruikgemaakt van peulvruchten, zoals in de dahl. Dit kan bijvoorbeeld met linzen worden gemaakt of met kikkererwten, zoals in de Chana dhal. In Indiase gerechten wordt ook een apart soort kaas gebruikt, genaamd paneer. Het ziet eruit als een soort fetakaas, maar de smaak heeft meer weg van cottage cheese.

Peru in Zuid-Amerika

Als je aan vegetarisch eten denkt, denk je waarschijnlijk niet zo snel aan Zuid-Amerika. Toch kan je goed vegetarisch en veganistisch eten in Peru. Vooral in de toeristische plekken in Peru vind je veel aanbod qua plantaardig eten. De keuken in Peru is erg divers. De maaltijden zijn vaak erg groot, waardoor je al vol zit van slechts een maaltijd. In Peru worden veel producten gebruikt die we in Nederland als ‘superfood’ zien. Denk hierbij aan zoete aardappels, avocado, maca, cacao en quinoa. Bij veel gerechten is het mogelijk om vlees of vis te vervangen door vegetarische ingrediënten zoals ei en avocado.

Jordanië in het Midden-Oosten

Jordanië bevindt zich ten oosten van Israël. De hoofdstad van Jordanië is Amman. In slechts 4,5 uur vliegen kan je al in Jordanië zijn. Ondanks dat hier veel vlees wordt gegeten zijn er ook voldoende vegetarische keuzes. Eten wordt vaak geserveerd als kleine gerechtjes genaamd mezze. In Jordanië hebben ze bijvoorbeeld ful medames, een mengsel van onder andere gestampte tuinbonen. Ook wordt er veel falafel gegeten in dit land.

Ook in Europese landen zijn er gelukkig steeds meer keuzes qua vegetarisch eten. Door een vakantiehuis of villa te huren kun je ook eventueel zelf je eten maken, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken over het aanbod in restaurants. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantiehuis Spanje huren aan zee of luxe villa huren Spanje?