Goed voorbereid de weg op met Grid

Een elektrische auto voor de deur is altijd handig. Tenminste, als je ervoor zorgt dat de accu iedere dag weer opgeladen is. Je kan namelijk slechts een bepaald aantal kilometer rijden met het voertuig, afhankelijk van het merk en type accu dat je hebt. Als je jouw kinderen regelmatig naar school en sportactiviteiten brengt, is het aan te raden om goed te weten welke oplaadpunten er in de omgeving zijn. Hiervoor kan je Grid gebruiken. Maar welke informatie kan je op de website terugvinden? Onderstaande informatie legt het uit.

Op de hoogte blijven van het opladen

Op de website van Grid vind je een groot aantal zaken terug. Zo kan je als eerste op de hoogte blijven van alles wat je moet weten rondom het opladen van een elektrisch voertuig. Op de homepage zie je namelijk veel terug en kan je direct naar de gewenste pagina doorklikken. Wel zo handig als je niet direct op zoek bent naar de laadpalen in de omgeving, maar bijvoorbeeld wel wilt weten hoe het er met de laadtijd voor staat. Je hoeft alleen nog maar op de gewenste pagina te klikken.

Zoeken naar een laadpaal

Op de pagina kan je ook direct naar laadpalen in jouw omgeving zoeken. Hiervoor typ je de gewenste plaats in en geef je aan hoeveel kilometer rondom jouw locatie de website mag zoeken. Zodra je dit hebt gedaan, zie je een handig overzicht van alle oplaadpunten in de omgeving. Niet alleen kan je zien welke punten er beschikbaar zijn, ook kan je filters plaatsen. Aan de hand van deze filters zorg je ervoor dat je uitsluitend laadpalen ziet van het merk waar jij gebruik van kan maken voor jouw auto en voorkom je dat jouw laadpas of mobiele app niet werkt.

Alles live in de gaten houden

Bij Grid kan je ook tijdens het opladen een groot aantal zaken in de gaten houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoeveel energie er in jouw accu zit. Wel zo handig als je nog naar een volgende afspraak moet of jouw kinderen weer op moet halen. Door regelmatig te kijken hoe de laadtijd ervoor staat, voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en jouw elektrische voertuig geen comfort meer biedt. Ook zie je realtime welke laadpalen er beschikbaar zijn of hoelang het nog duurt voordat de gewenste laadpaal beschikbaar is voor jouw laadmoment.

De betaalmethoden onderzoeken

Als laatste kan je ook op de beschikbare betaalmethoden zoeken via Grid. Maak je bijvoorbeeld altijd gebruik van een laadpas? Dan is het wel zo handig om te weten welke laadpalen deze laadpas accepteren. Niets is zo vervelend als aankomen bij een laadpunt en niet kunnen betalen. Ook zijn er laadpalen waarbij je gebruik kan maken van een andere betaalmethode. Door hier vooraf goed onderzoek naar te doen, ben je overal op voorbereid en kan je op het gewenste moment naar een laadpaal in jouw omgeving rijden. Jouw accu is snel weer vol en je kan de gewenste ritten weer maken.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.