6 meest bekende lesbische vrouwen uit Nederland 2022


Veel bekende Nederlandse lesbiennes en biseksuele vrouwen zijn een rolmodel. Niet alleen tegen stereotyperende punten. Maar vooral om meer zichtbaarheid te creëren op het gebied van LHBT op televisie, online, op de radio en op social media. Niet bewust, maar zeker wel gewenst. Zo groeit de acceptatie van lesbische vrouwen in Nederland. Dit zijn de bekendste lesbische vrouwen op dit moment.

  1. Shary-An Nivillac

Heb jij Expeditie Robinson gekeken? Dan heb je vast gezien hoe ongelooflijk stoer deze vrouw is. Ze was 19 jaar toen ze bekend werd van The Voice of Holland, maar ondertussen heeft ze zich ontpopt als een ware ster. Ze heeft ongelooflijk veel hits gescoord. Had ze vroeger vooral een rock-star-imago? Na haar tijd bij Expeditie Robinson heeft ze haar vriendin ten huwelijk gevraagd. Gefeliciteerd!

  • Ellie Lust

Als oud-woordvoerder van de politie was ze regelmatig op de televisie te zien, maar echt bekend werd ze aan haar deelname aan Wie is de Mol. Waar ze ons een inkijkje in haar politiewerk gaf, door ons de term: etherdiscipline, te leren. Ondertussen heeft ze haar baan bij de politie opgezegd en maakt ze televisieprogramma’s. Ze was toentertijd de initiatiefneemster van Roze in Blauw en in 2011 werd ze uitgeroepen tot LesbiCOONinging door Stichting Ondersteboven.

  • Ireen Wüst

De Nederlandse schaatser Ireen Wust is één van de bekendste lesbische sporters in Nederland. En terecht, want al op haar 19de won ze goud op de 3000 meter en brons op de 1500. Ondertussen is ze vijfvoudig olympisch kampioene. Tijdens de Winterspelen vertelde ze tussen neus en lippen door dat ze een vriendin had. Heel de media vielen er overheen. Ze had even spijt van haar coming out. Ondertussen is ze een aantal jaar met haar vriendin Letitia.

Zij is ook schaatser.

  • Bertie Steur

Boerin Bertie werd ongelooflijk bekend in Nederland toen ze mee deed aan het Tv-programma Boer zoekt Vrouw. Ze werd direct ongelooflijk geliefd in Nederland. Er verbleven maar liefst 3 vrouwen bij haar. Eentje vertrok vrijwillig, een ander was de grote favoriet. Maar uiteindelijk koos Bertie voor de derde: Esther. Haar relatie met de Esther liep naar 2 jaar op de klippen. Waarschijnlijk door de druk van de media. Ondertussen werkt Bertie nog steeds op haar boerderij. Of ze de ware heeft gewonnen is onbekend.

  • Barbara Barend

De Nederlandse sportjournaliste én presentatrice Barbara Barend is al jaar en dag een voorbeeld voor veel vrouwen in Nederland. Ondertussen is ze wat minder actief dan voorheen. Ze is getrouwd met Aletta en hebben ondertussen twee kinderen. Ze bespreekt nog wel steeds graag veel over haar persoonlijke leven, zoals de zwangerschappen. Zo proberen ze hun steentje bij te dragen aan de emancipatie van veel Nederlandse lesbiennes.

  • Claudia de Breij

Deze grappenmaker maakt al cabaretière veel mooie, diepe en goede grappen over haar leven en de wereld waarin we leven. In 2016 trouwde ze met haar grote liefde Jessica van Geel, met wie ze al sinds 2013 samen is. Ze heeft voor haar voorstellingen al veel prijzen ontvangen en nog steeds staat ze vaak in uitverkochte zalen.