Dit kan je doen met sieraden die je niet meer draagt

Draag je vrijwel dagelijks sieraden? Dan is de kans aanwezig dat jouw sieradenbakje inmiddels uitpuilt. Als je aan het opruimen geslagen bent, wil je mogelijk ook afstand doen van een deel van de sieraden. Waarschijnlijk gaat het vooral om de sieraden die je weinig of niet meer draagt. Veel mensen weten alleen niet precies wat zij kunnen doen met sieraden die zij niet meer dragen. Geldt dit ook voor jou? In deze tekst zetten wij een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Nieuwe sieraden maken
Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je kunt nieuwe sieraden maken van sieraden die je niet meer draagt. Als je enigszins creatief bent, lukt het je vast en zeker om er iets moois van te maken. Veel moeite hoef je hier overigens niet voor te doen, want je kunt meerdere sieraden met elkaar combineren. Hang bijvoorbeeld eens een oorbel aan een ketting. Er ontstaat op deze manier een leuk, nieuw sieraad. Het leuke aan oude sieraden combineren tot nieuwe is dat je geheel jouw eigen twist kunt geven aan een sieraad. Wanneer je meerdere sieraden met elkaar combineert, hoef je nog geen afstand te doen van jouw oude sieraden.

Weggooien
Ben je niet bepaald creatief? Of zijn sommige sieraden gewoonweg te klein geworden of versleten? Dan heeft het niet veel zin om ze te combineren tot een nieuw sieraad. Als je niet veel tijd en aandacht meer wilt besteden aan sieraden die je niet meer draagt, kun je ze weggooien. Stal jouw verzameling sieraden uit en pak er een prullenbak bij. Bekijk alle sieraden één voor één en sorteer ze. Gooi de sieraden die echt niet meer kunnen direct in de prullenbak. Je zult zien dat jouw sieradenbakje er binnen de kortste keren een stuk opgeruimder uit ziet.

Weggeven
Als sommige sieraden er nog redelijk goed uitzien, vind je het misschien zonde om ze weg te gooien. Het heeft alleen ook geen zin om ze te bewaren als je ze toch nooit meer draagt. In dat geval kun je ervoor kiezen om ze weg te geven. Bied ze bijvoorbeeld gratis aan op een website voor tweedehands spullen of sociale media. Mogelijk is er wel iemand die er belang bij heeft. Je kunt ze ook aan een nichtje geven of naar de kringloopwinkel brengen. Wil niemand ze hebben? Gooi de sieraden dan alsnog weg.

Verkopen
Wij hoeven jou waarschijnlijk niet te vertellen dat sieraden van goud en zilver geld je geld op kunnen leveren. Als je hier afstand van wilt doen, gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar sieraden verkopen. Wie een eerlijke prijs voor de sieraden wil krijgen, neemt ze mee naar een goudexpert. Hier kun je niet alleen goud verkopen, maar ook een taxatie uit laten voeren. Zodoende weet je precies hoeveel je voor gouden en zilveren sieraden kunt vragen. Als jouw sieraden geld waard blijken te zijn, kan een goudexpert hier zelfs een bod op uitbrengen. Je kunt ze dan direct verkopen, waardoor je er verder geen tijd en moeite in hoeft te steken.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.