Onmisbare kookapparatuur voor Aziatisch eten

Aziatische gerechten zijn uniek in vergelijking met Europees voedsel. Deze gerechten vereisen bepaalde kookapparatuur die je momenteel misschien nog niet hebt. Een rijstkoker, wok, wok schep, stoommanden en een chinees hakmes zijn enkele van de beruchte Aziatische kookgerei die handig zijn om te hebben als je thuis Aziatische gerechten wilt koken. Deze kookapparatuur is speciaal ontworpen om je te helpen heerlijke Aziatische maaltijden te bereiden. Je kunt deze echter ook gebruiken voor andere, meer gebruikelijke kook toepassingen voor gerechten die niet afkomstig zijn uit Azië. Deze Aziatische kookapparatuur kan worden gebruikt door zowel beginners als ervaren koks, omdat er niet veel technische kennis nodig is om het goed te bedienen.

Wok

Voor mensen die van Aziatisch eten houden is de wok een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, apparatuur om te bezitten. De wok is wat je in principe zult gebruiken om bijna elk Aziatisch gerecht te koken. De wok is een Chinese kookpan met een zeer iconische diepe ronde bodem. Hoewel het zijn oorsprong vindt in China, gebruiken veel andere Aziatische kookstijlen de wok om verschillende Aziatische gerechten te bereiden. Het voornaamste gebruik van de wok is roerbakken, maar hij kan ook worden gebruikt bij andere kookmethodes zoals droog bakken, smoren, stomen, roken en frituren. Pad thai, lo mein, yakisoba-kip, gebakken rijst, dan dan-noedels en vele andere Aziatische gerechten zijn slechts enkele voorbeelden van wat je kunt koken met een wok. Je kunt bij verschillende bedrijven terecht, zoals asianfoodlovers, om de ingrediënten te vinden die je nodig hebt om deze gerechten te koken. Het opmerkelijke voordeel van een wok is het unieke ontwerp. Omdat het een diepe bodem heeft, kan het heel gemakkelijk zijn om je voedsel te verplaatsen zonder het tijdens het koken te morsen. Dit is de reden waarom dit een van de meest haalbare kookapparatuur is om te gebruiken bij het bereiden van gerechten zoals gebakken rijst. Eigenlijk is de wok perfect voor alle gerechten waarbij de pan tijdens het koken overmatig wordt verplaatst.

Rijstkokers

Rijstkokers zijn speciaal ontworpen om rijst te koken, maar je kunt dit ook gebruiken voor andere Aziatische gerechten zoals dim sum en dumplings. Rijstkokers zijn een perfect hulpmiddel om te gebruiken bij het koken van rijst, omdat het zeer consistent is met de kwaliteit van de rijst die het produceert. Zodra de rijst gaar is, kun je deze in de stoom modus laten staan. Op deze manier blijft je rijst warm. Gedurende deze tijd kun je ook kleine tupperwares met ander voedsel erin doen om het met stoom te verwarmen. In plaats van de traditionele bamboe stomers te kopen, kun je de rijstkoker gewoon gebruiken voor je stoombehoeften.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.