Een vitamine boost in de herfst en de winter

De R zit weer in de maand. Veel mensen zijn dan verkouden en hebben af en toe eens een griepje. Voor veel mensen betekent dit ook dat ze weer extra vitamines gaan slikken. Ze hebben geen zin om futloos te zijn of om een verkoudheid op te lopen en doen er dan ook alles aan om dit te vermijden. Een vitamine boost is meer dan welkom. Misschien herken je jezelf hier ook wel in. Wat kan je doen om een vitamine boost te nemen in de herfst en in de winter?

Multivitamine

Een supplement wat je kan nemen voor een extra vitamine boost is de multivitamine. Dit supplement heeft vitaminen en mineralen die je lichaam zelf niet voldoende kan aanmaken. Je immuunsysteem is je dankbaar, want je hebt altijd de juiste verhoudingen vitamines en mineralen nodig samen met de verhoudingen van de koolhydraten, eiwitten en vetten.   

Vitamine D

Je kan ook een los supplement nemen van alleen vitamine D. Vitamine D haal je normaal gesproken uit de zon, maar in de herfst en in de winter laat de zon zich weinig zien. Als de zon er wel is dan is de UV straling een stuk minder krachtig. Vitamine D is belangrijk voor je vitamine boost omdat deze het immuunsysteem versterkt en de kans op griep verlaagt. Heb je een tekort aan vitamine D dan loop je eerder infecties en virussen op.

Vitamine C

Ook vitamine C kun je nemen als los supplement. Vitamine C moet je zien als een antioxidant. Deze is erg belangrijk, want deze beschermt je tegen gevaarlijke stoffen van buitenaf. De antioxidant filtert deze stof en maakt deze onschadelijk. Zo word je minder snel ziek. Dagelijks moet je ongeveer 75 gram vitamine C binnenkrijgen.

Gezond eten

Geen zin in al die pilletjes? Wat ook helpt voor extra vitamines is gezond eten en dat niet alleen. Je moet er ook voor zorgen dat je gevarieerd eet. Hoe doe je dat? Simpel. Zorg dat je dagelijks minstens 250 gram groente binnen krijgt en een stuk fruit. Twee stuks fruit kan ook. Zorg ervoor dat je elke dag andere groentes eet en ander fruit kiest. Zo blijf je variëren.

Stress

Wat ook helpt is het vermijden van stress. Zorg dat je voldoende slaapt en zorg dat je agenda niet te vol is. Stress heeft een slechte invloed op je lichaam en werkt negatief voor je gezondheid. In het weekend kun je daarom dus best eens een alcoholische versnapering nemen en even genieten. Kies bijvoorbeeld voor bier of kies voor wijn. Zorg dat je de nieuwste bier- of wijn accessoires in huis hebt om je versnapering zorgeloos te kunnen openen. Ontspannen in het weekend zorgt ervoor dat je door de week weer vol focus aan het werk kan.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.