Een auto leasen als ZZP’er: het officiële stappenplan

Ben jij ondernemer en moet je vaak op pad voor je werk? Wordt je er moe van om overal te laat aan te komen vanwege de vele storingen en vertragingen van het openbaar vervoer? Dan is het een goed idee om een auto te leasen. Zo heb je gemakkelijk een auto tegen een vaste vergoeding voor een vaste periode! Het bespaart jou kosten, maar biedt tegelijkertijd ook enorm veel zekerheid! Maar hoe werkt het leasen van een auto precies?

Stap 1: Bepaal je budget en auto kiezen

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat jouw budget is voor het leasen van een auto. Houd hier rekening met je andere maandelijkse vaste lasten. Wil je inzicht verkrijgen in de financiële verplichtingen die gepaard gaan met het leasen van een auto? Dan kun je je financial lease berekenen. Vul hier het aanschafbedrag in, samen met de aanbetaling, leasebedrag, looptijd en de slottermijn. De leasecalculator berekent dan de prijs die je maandelijks kwijt bent aan het leasen van de auto. Op basis van dit bedrag kun je een auto kiezen die binnen je budget valt en een leaseofferte aanvragen.

Stap 2: Bekijken en kopen

Ontvang je een goedkeuring op jouw Financial Lease? Dan is het tijd om te ontdekken of de auto die je op het oog had, daadwerkelijk jouw droomauto is! Plan een bezichtiging in en ga na of de auto bevalt en voldoet aan al je wensen. Is alles naar wens? Laat de verkoper dan weten dat je de auto wil aanschaffen en teken de koopovereenkomst. Nu is de auto van jou!

Stap 3: Lease afronden

Voordat je de auto kunt gebruiken is het belangrijk dat jij en het autobedrijf een leaseovereenkomst tekenen. Zodra de getekende leaseovereenkomst binnen is bij het door jou gekozen leasebedrijf, kan de financier het kredietbedrag overmaken naar het autobedrijf. Zodra jij jouw eventuele aanbetaling aan het autobedrijf hebt gedaan, kun je je auto ophalen!

Gefeliciteerd! Nu kun je heerlijk rondrijden voor je werk en ben je niet langer afhankelijk van het openbaar vervoer! Wat een last die van je schouders valt! Is het huren van een leaseauto op het moment nog te duur voor je? Geen zorgen! Lees hier verder voor meer informatie over een tweedehands auto leasen. Het is een stuk goedkoper, maar brengt dezelfde voordelen met zich mee. We wensen je veel succes met het kiezen van een auto en veel rijplezier!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.