De voordelen van beleggen in vintage watches

Beleggen in tweedehands horloges is op dit moment populairder dan ooit. Dit is natuurlijk niet zo gek, met een Cartier horloge voor dames of een Rolex voor heren kan je nu eenmaal veel geld verdienen. Tenminste, dit is wat je zou denken. Maar hoe zit het nu echt? Wat zijn de grootste voordelen van het beleggen in vintage watches? Om hierachter te komen is het handig om snel verder te lezen. In dit artikel hebben we het wat makkelijker voor je gemaakt door dé voordelen van het beleggen in horloges voor jou op een rijtje te zetten!

Een prima rendement

De belangrijkste reden om te beleggen in vintage horloges is het feit dat je hiermee een prima rendement kunt boeken. De waarde van vintage horloges stijgt al tientallen jaren. Sommige bekende modellen horloges brengen op veilingen miljoenen euro’s op, al zijn er ook genoeg uurwerken die voor minder weggaan. We zien dat nieuwe horloges vaak hun waarde verliezen zodra ze de winkel verlaten. Met vintage horloges beschik je daarentegen over een stijging van de prijs over de loop der jaren. Dit geldt vooral voor zeldzame horloges of horloges met een beperkte oplage die niet meer in productie zijn.

Het is een tastbaar bezit

Een ander groot voordeel is dat vintage horloges zijn aan te merken als tastbaar bezit. Dit betekent dat je het kunt vasthouden en dat je er ook echt van kunt genieten. In tegenstelling tot aandelen of obligaties is een vintage horloge een fysiek object dat je daadwerkelijk bij je kunt dragen. Dit kan een gevoel van voldoening geven die je niet zomaar krijgt bij andere soorten beleggingen zoals aandelen of obligaties.

Je hebt een rijke historie in handen

Daar komt ook nog eens bij dat je middels een vintage horloge beschikt over een rijke historie. Door deze rijke historie kan het zomaar eens zo zijn dat het horloge nog waardevoller wordt. Sommige horloges worden geassocieerd met belangrijke historische gebeurtenissen of werden gedragen door beroemde mensen. Dit kan hun allure en prestige aanzienlijk vergroten. Het bezit van een vintage horloge biedt je op een bepaalde manier toch de mogelijkheid om een stukje van het verleden te bezitten.

Eenvoudige vorm van diversificatie

Investeren in vintage horloges kan tevens een slimme manier zijn om je beleggingsportefeuille te diversifiëren. Door vintage horloges toe te voegen aan uw bezit ben je in staat om het totale risico te spreiden over verschillende activaklassen. Dit zorgt voor aanzienlijk minder blootstelling aan volatiliteit op de markt. Op die manier zorg je eenvoudig voor een stabieler rendement ten opzichte van voorheen. Inflatiedekking

Door al deze voordelen is het nog niet zo’n gek idee om ook te beleggen in horloges. Ongeacht wat je doet is het altijd belangrijk om je horloge te kopen bij een betrouwbare verkoper. Dit is namelijk de enige manier waarop je zeker weet dat je ook echt krijgt wat je zoekt. Wel zo handig als je van plan bent om flink wat geld neer te leggen voor een leuk uurwerk.