Maak nog mooiere foto’s; volg een fotografiecursus
/

Maak nog mooiere foto’s; volg een fotografiecursus

Fotograferen, we doen het allemaal en bijna dagelijks. Open je galerij-app maar eens op je mobiele telefoon en blader door alle kiekjes die je hebt gemaakt. Het zijn allemaal mini slices of life die we delen met familie in de groepsapp, met vrienden via Instagram of gewoon om voor jezelf te houden als herinnering voor later. Met je mobiel kun je heel mooie foto’s maken, maar haal jij wel alles uit de mogelijkheden? En hoe kun je het beste met een digitale camera die echt bijzondere momenten van het leven vastleggen? Je kan hiervoor heel veel filmpjes kijken op Instagram, Facebook en YouTube, maar veel beter is het om er een cursus voor te volgen. Want in de praktijk met fotografie en je camera bezig te zijn, daar leer je heel veel van.

Divers cursusaanbod

Iedereen fotografeert om een andere reden. De een om stockfoto’s voor een blog vast te leggen, de ander om die ene reis perfect vast te leggen. Misschien wil jij wel betere foto’s leren maken via een fotografie cursus Leiden om zo je webshop van sfeervolle productplaatjes te voorzien. Met een divers cursusaanbod is er voor iedereen iets te vinden. Zelfs cursussen om meer uit de camera-app van je smartphone te halen. Door een korte cursus van een paar uur te volgen, kun je snel aan de slag.

Compositie, kleur en licht

Tijdens een fotografiecursus op locatie maak je kennis met de verschillende aspecten van een goede foto. Een goede foto vertelt een verhaal, heeft een mooie compositie en licht het object goed uit. Door dit uit te proberen door middel van filters, gebruik van lichtbronnen en kijken waar het onderwerp zich bevindt, leer je meer over fotograferen dan wanneer je alleen droge theorie volgt. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je een basiscursus, smartphone cursus of cursus reisfotografie kan volgen. Doe er je voordeel mee.

Oefening baart kunst

Natuurlijk is het goed om na een cursus fotografie Haarlem, Utrecht of Amsterdam de opgedane kennis in de praktijk te blijven brengen. Heb je gekozen voor portretfotografie als cursusdoel, blijf dan thuis je kinderen, partner of andere mensen fotograferen. Speel met licht, kleuren, achtergronden, projecties op het gezicht en met de sluitertijd om zo de mooiste foto’s te maken. Hoe meer je oefent, des te beter leer je ook je camera kennen en ontdek je je eigen stijl.

Toepassen in het dagelijks leven

Fotograferen kan een heerlijke creatieve hobby zijn waar je heel veel plezier uit kan halen. Denk wel zo nu en dan na over bijzondere projecten die je met fotografie kunt doen. Maak bijvoorbeeld voor je zus, vrouw of beste vriendin een prachtige reportage voor een zwangerschapsboek. Dat is een project waarbij je op verschillende momenten mooie foto’s kan maken. Bijvoorbeeld om de groei van de buik bij te houden. Een ander leuk project is het fotograferen van je kinderen op hun verjaardag. Gebruik dezelfde attributen, achtergrond of kledingkleuren, zodat je echt ziet dat je kind opgroeit. Dit kun je overigens ook met je huisdieren doen. Andere toffe fotografieprojecten zijn reisreportages alsof je catalogusfoto’s maakt, het fotograferen van dansvoorstellingen of sportwedstrijden en landschapsfotografie.

Bedrijfsfotografie

Als zelfstandig ondernemer kan het ook vaak nodig zijn dat je foto’s maakt. Bijvoorbeeld van projecten die je hebt volbracht, kunstwerken die je hebt gemaakt of producten die je verkoopt in je webshop. Mooie foto’s die er aantrekkelijk en spannend uitzien, trekken altijd de aandacht. Daarom is het goed om je te specialiseren in dergelijke fotografie. Ook dat zijn dingen die je door een leuke, interessante en vooral praktijkgerichte cursus fotografie kan leren. Het leuke is dat je dat niet per se met een digitale camera hoeft te doen, want je smartphone maakt immers ook mooie foto’s als je kiest voor het pro-deel van je camera-app. Maar het is zeker de moeite waard om een goede camera aan te schaffen, daar zal je namelijk veel plezier aan beleven.

Haal alles uit je camera

Een fotografiecursus helpt je de functies van je camera, zowel een digitale camera als de app van je smartphone, beter te begrijpen. Hierdoor wordt het nog leuker om de mooiste plaatjes te schieten. Hiermee kom je verder als je een carrière wenst in de fotografie, maar ook voor het thuis foto’s maken van familie, vrienden, je huisdier(en) en die heerlijke vakanties. Trakteer jezelf daarom op een leuke, gezellige fotografiecursus op locatie, waarbij je in een paar uur tijd zal merken dat je fotografievaardigheden er met grote sprongen op vooruit gaan.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.