De kracht van diamant

De kracht van diamant: dit is waarom vrouwen zo blij worden van diamanten sieraden

Door de eeuwen heen hebben diamanten sieraden een bepaalde aantrekkingskracht gehad op mensen over de hele wereld. Dat is helemaal niet zo heel gek als je naar de schoonheid van deze steen kijkt. De mens heeft er ooit een mate van luxe en elegantie aan weten te hangen en dat imago is nooit meer weggegaan.

Hoewel er genoeg mannen zijn die diamanten mooi vinden, zijn het vaak vooral vrouwen die enorm blij worden van de edelsteen en dan met name in de vorm van diamanten sieraden. Maar: wat maakt diamanten zo bijzonder? En waarom vinden we deze edelstenen zo onweerstaanbaar? We zochten het voor je uit in dit artikel over de kracht van de diamant en de redenen achter de blijvende populariteit ervan.

Wat maakt een diamant nou eigenlijk zo bijzonder?

Diamanten zijn een absolute lust voor het oog en worden onder andere daarom al eeuwen gezien als een symbool voor rijkdom en succes. Een diamant sieraad zoals een ketting, oorbellen of een ring is daarom een krachtig sieraad dat met trots gedragen kan worden. Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waardoor een diamant al die jaren al als bijzonder wordt bestempeld.

Diamanten zijn ontzettend zeldzaam

Zo zijn diamanten enorm zeldzaam, wat logischerwijs bijdraagt aan de waarde en de allure ervan. Diamanten komen in verschillende vormen, soorten en maten voor maar écht kwalitatieve diamanten zijn maar moeilijk te vinden. Dit zorgt ervoor dat ze ontzettend zeldzaam zijn en daardoor gewild zijn voor verzamelaars en liefhebbers van luxe sieraden, zoals een diamanten ketting.

Hardheid van diamant is uniek te noemen

Wat diamanten daarnaast bijzonder maken, is de ongelooflijke hardheid ervan. Diamant is namelijk het hardste natuurlijke materiaal op aarde dat we kennen en heeft een hardheid van 10 op de schaal van Mohs. Dit zorgt ervoor dat een diamant slijtvast en ontzettend duurzaam is. Een diamant sieraad kan daardoor bijvoorbeeld generaties lang meegaan, iets wat met andere soorten stenen en materialen niet altijd mogelijk is. Ook dat maakt diamant uniek.

Onweerstaanbare glans en schittering

Natuurlijk staan diamanten ook bekend om de onweerstaanbare glans en schittering. Dit heeft te maken met de bijzondere kristalstructuur die licht op een speciale manier weerkaatst. Daardoor ontstaat met regelmaat een fraai spectrum van kleuren. Dit is een van de grootste redenen waarom diamanten zo geliefd zijn als edelsteen voor een sieraad, bijvoorbeeld bij een diamanten ring of oorbellen met diamantjes erin.

Aantrekkingskracht van diamanten sieraden bij vrouwen

De bovenstaande eigenschappen van diamanten zorgen ervoor dat menig vrouw verliefd is op deze edelsteen. Door het unieke karakter en de grote waarde ervan hebben diamanten sieraden bij veel vrouwen een diepe emotionele betekenis. Ze worden niet voor niets vaak gegeven als symbool van liefde, bijvoorbeeld bij een verloving of bij een bruiloft in de vorm van een diamanten ring. De eeuwige kracht en glans van de diamant weerspiegelt namelijk de blijvende aard van de liefde en toewijding, waardoor sieraden met diamant erin echt perfect zijn voor dit soort gelegenheden. Uiteraard is dat niet de enige reden waarom veel vrouwen zo dol zijn op diamanten sieraden.

De esthetische schoonheid van de edelsteen is bijvoorbeeld ook een goede reden. Dat heeft vooral te maken met de manier waarop ze licht vangen en reflecteren en om de algehele schoonheid van de edelsteen an sich. Een diamanten sieraad kan elke outfit oogverblindend maken. Het maakt hierbij niet uit of het om een opvallende verlovingsring gaat of dat je een paar subtiele diamantjes in je oorbellen hebt. Wat uiteraard ook bijdraagt aan de populariteit van diamanten sieraden is het imago dat de edelsteen heeft. Zo dragen films, muziek en beroemdheden zeker bij aan het imago van de diamant als statussymbool. Marilyn Monroe zong niet voor niets de woorden “Diamonds are a girl’s best friend”.

Diamanten sieraden kopen? Gebruik deze handige tips

Wil je een diamanten sieraad voor jezelf of een ander kopen? Er zijn in dat geval verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Houd daarom de onderstaande tips en tricks in je achterhoofd, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet.

  • Wat veel mensen niet weten, is dat diamanten worden beoordeeld op de zogeheten 4 C’s: carat (karaat), cut (slijpvorm), color (kleur) en clarity (zuiverheid). Het is aan te raden om je hierin te verdiepen voordat je een aankoop doet, zodat je zeker weet wat je koopt.
  • Diamanten zijn daarbij verkrijgbaar in verschillende stijlen: van klassiek tot modern. Kijk goed naar de stijl van jezelf of de ontvangen om op basis daarvan een passend diamant sieraad uit te zoeken.
  • Ga altijd voor een betrouwbare juwelier of webwinkel, aangezien het kopen van diamanten sieraden een investering vergen. Check dus altijd de beoordelingen, aanbevelingen en eventuele certificeringen.
  • Bepaal tot slot vooraf het budget. Diamanten sieraden variëren in prijs, dus het is goed om te weten wat je uit kunt geven. Hierbij is het goed om te onthouden dat een grotere diamant van lagere kwaliteit soms minder kost dan een kleinere diamant die perfect geslepen is. Let daar dus op.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.