/

Hoe kun je besparen op je telefoon kosten?

Het is bijna niet meer voor te stellen om zonder telefoon te leven. We gebruiken ze voor alles in ons dagelijkse leven. Het is dan ook niet gek dat ze ook een flinke kostenpost kunnen vormen op onze maandlasten. Gelukkig zijn er ook manieren hoe je op je telefoonkosten kunt besparen. We hebben wat tips op een rijtje gezet voor je!

Kies voor sim only

Een van de makkelijkste manieren om te besparen op je telefoonkosten is door een sim only abonnement te nemen. Je betaalt hierbij alleen voor de belminuten en de data die je maandelijks nodig hebt. Je kunt het dus helemaal aanpassen op je persoonlijke situatie en dit maakt het dan ook aanzienlijk goedkoper dan een telefoon abonnement met toestel. Het overstappen van een abonnement met toestel naar een sim only abonnement is makkelijk gemaakt. Je kunt namelijk gewoon kiezen voor sim only met nummerbehoud. Zo is de overstap makkelijk gemaakt, behoudt je je nummer gewoon, maar ga je wel minder betalen per maand!

Prijzen vergelijken

Wanneer het tijd is om je abonnement te verlengen of je bent juist nog niet toe aan een nieuw abonnement met toestel, kan het flink lonen om de prijzen eens te vergelijken. Er zijn veel verschillende aanbieders van telefoonabonnementen, zowel voor reguliere als sim only abonnementen.  Vergelijk voordat je een nieuw contract afsluit dan ook de prijzen van de verschillende aanbieders. Wanneer je bijvoorbeeld een specifiek toestel in gedachten hebt, kan het goed zijn dat de prijs daarvan bij de ene aanbieder goedkoper is dan de andere. Ook kan het zijn dat je bij een andere aanbieder je verbruik beter kan laten aansluiten. Wanneer je je telefoon helemaal weinig gebruikt dan kan misschien zelfs een prepaid simkaart een uitkomst voor je zijn. Hierbij waardeer je de simkaart op en gaan alleen de kosten die je echt verbruikt van de prepaid kaart af.

Kijk voor korting

Soms kan het ook lonen om bijvoorbeeld tv en telefonie bij dezelfde provider af te sluiten. Veel providers bieden namelijk pakketdeals aan. Hierbij krijg je korting als je meerdere diensten afneemt. Zeker wanneer je ook voor thuis internet en tv afsluit kan dit een leuk kortingsbedrag zijn. Mocht je dit niet krijgen, dan is het altijd raadzaam om contact op te nemen met je huidige provider om te kijken of er mogelijkheden zijn om te onderhandelen over de prijzen. Soms kunnen ze speciale korting bieden om je als klant te behouden.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.