Hoe kies je de juiste golftas? 4x Handige tips

Als je regelmatig golft, dan heb je uiteraard de juiste clubs nodig. Maar het vinden van de geschikte tas is minstens even belangrijk. Zo kun je je benodigdheden met alle gemak meenemen en geniet je nog meer van je favoriete sport. Hoe de beste golftas er precies uitziet, is voor iedereen anders. Hier krijg je enkele tips voor het uitkiezen van het beste exemplaar!

Tip 1: Bepaal hoeveel clubs en accessoires je nodig hebt

Het is een goed idee om op voorhand na te denken over hoeveel clubs je nodig hebt. Want aan de hand daarvan weet je hoe groot je tas moet zijn. Vraag jezelf ook af hoeveel accessoires, zoals ballen en handschoenen je mee wilt nemen.

De beste golftas voor jou is er eentje met voldoende vakken en ruimte voor alles wat je nodig hebt. Hoe meer vakjes er zijn, hoe makkelijker het is om al je benodigdheden terug te vinden. Kies niet voor een tas die te groot is, want zo neem je meer gewicht mee dan nodig is.

Tip 2: Kies de soort tas die het best bij je past

Golftassen bestaan in vier soorten: een draagtas, een cartbag, een pencilbag en een tourbag. Bepaal op voorhand welke type golftas jij wilt. Zo is het eenvoudiger om je keuze te maken uit het grote aanbod. Een cartbag golf tas is wat groter en zwaarder dan een draagtas. Dit type wordt daarom aangeraden voor spelers die veel meenemen en met een golfkar rijden. Weet wel dat je de cartbag buiten de aangegeven lijnen moet laten staan. Ook de tourbag is geschikter voor ervaren spelers die veel clubs meenemen.

Als je vaak te voet gaat en liever niet te veel mee wilt nemen, dan is een draagtas beter. Dit type tas is voorzien van een draagband waardoor je deze als rugzak kan dragen. Je kan een draagtas bovendien meenemen tot aan de rand van de green. Het nadeel van een draagtas is dat je deze 9 tot 18 holes moet dragen, waardoor je sneller vermoeid raakt. Neem daarom nooit de clubs en accessoires mee die je toch niet gebruikt. Heb je echt weinig nodig, dan is een pencilbag ideaal. Dit is de kleinste en lichtste soort.

Tip 3: Houd rekening met je budget

Een ander belangrijk aandachtspunt bij de aankoop van een golftas is je budget. Er zijn tassen verkrijgbaar in diverse prijscategorieën. Door op voorhand te bepalen hoeveel je er maximaal aan wilt uitgeven, kun je je makkelijker aan je budget houden.

Tip 4: Kijk naar de kwaliteit

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tas binnen de kortste keren stukgaat. Daarom kiezen vele frequente spelers voor kwaliteit. Een stevige cartbag, pencilbag, tourbag of draagtas is gemaakt van degelijke materialen. Er zijn bepaalde merken die je deze topkwaliteit garanderen. Denk bijvoorbeeld aan een Big Max golftas. Voor duurzaamheid betaal je uiteraard iets meer, maar de tas zal ook veel langer meegaan. Uiteindelijk kom je dus veel goedkoper uit.

Goed onderhoud is van belang

Heb je een tas gevonden die bij jou past? Dan is het van belang om deze goed te onderhouden als je er zo lang mogelijk van wilt genieten. Vlekken kun je verwijderen met een vochtig doekje en wat afwasmiddel. Verder is het aangeraden om de tas regelmatig leeg te maken en onderste boven te houden. Zo krijg je gras en zand er makkelijker uit.