Help jouw huis een handje mee
/

Help jouw huis een handje mee

Je wilt de plek waar je woont het liefst zo goed mogelijk beschermen. Dit is extra belangrijk als je in een koophuis woont, omdat je dan zelf de verantwoordelijkheid over jouw woonomgeving hebt. Om het huis zo mooi mogelijk te houden, is het van belang om goed rekening te houden met de verschillende weersomstandigheden en ervoor te zorgen dat jouw huis elk type weer aankan. In dit artikel lees je hoe je dat het beste voor elkaar kunt krijgen.

AnchorRegen en wind

Regen en storm zijn over het algemeen de weersomstandigheden die de meeste schade aanrichten op jaarlijkse basis. Een vaak voorkomend probleem is regenwater dat via het dak naar beneden loopt en op die manier de woning beschadigt. Het is dus belangrijk dat jouw dakranden goed zijn afgewerkt, het liefst met een boeiboord. Dit is een plank aan de dakrand die ervoor zorgt dat het regenwater netjes wordt afgevoerd, en niet in de gevel terechtkomt. Naast een boeiboord is het ook verstandig om de dakgoten en regenpijpen eens in de zoveel tijd schoon te maken. Zo voorkom je dat het hele systeem verstopt raakt.

AnchorDe zon

Als je in een gebied woont waar de zon veel schijnt, dan is jouw huis tegen de zon beschermen minstens net zo belangrijk als de bescherming tegen regen en wind. De zon kan op gebied van schade niet zo veel kwaad, maar het probleem zit hem voornamelijk in de hitte. Als je een huis met slechte isolatie hebt, kan het in de zomer ondragelijk heet worden. Overweeg om zonwering of rolluiken te laten plaatsen, en zorg dat de isolatie in orde is. Zo voorkom je dat jouw energierekening in de zomer oploopt, doordat de airconditioning of ventilator de hele dag aanstaat.

AnchorExtreme kou

Net zoals bij extreme hitte, is isolatie heel belangrijk in de winter. Dubbel glas en goed geïsoleerde muren, vloeren en daken kunnen als geen ander de warmte binnen houden. Voor de rest is het in de winter belangrijk om de zwakke punten van jouw huis in de gaten te houden. Denk bijvoorbeeld aan leidingen die niet geïsoleerd zijn. Deze kunnen bevriezen, barsten en flinke waterschade veroorzaken. Daarnaast wil je ervoor zorgen dat de verwarming het altijd goed doet, zodat je de temperatuur binnen op peil kunt houden.

AnchorHet weer voor je laten werken

Het weer hoeft niet altijd een probleem te zijn. Je kunt het ook als een kans gebruiken om de buitenkant van je huis eens goed onder handen te nemen. Voor verschillende dakoplossingen kun je terecht bij Heering.eu, een bedrijf dat zich voornamelijk specialiseert in onderhoudsarme bouwproducten. Kijk online eens welke mogelijkheden er allemaal zijn, en kies uit wat er het beste bij jouw wensen past. Door elke keer een stapje werk te doen, kom je langzaam steeds meer in de buurt van de beste versie van jouw huis toe. En dat terwijl je niet constant bezig hoeft te zijn met het onderhoud! Ideaal voor als je wel een fijne woonomgeving wilt, maar niet altijd thuis kunt zijn.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.