3 tips voor het maken van een uniek geboortekaartje

Het leven mag best ‘n beetje meer gevierd worden! Zeker in de tijd voor de bevalling is het een wirwar aan drukte, emoties en een hoop geregel. Adem in, adem uit… en neem tijd voor één van de leukere aspecten in de zwangerschap: de geboortekaartjes. Je mag best pronken met je bundeltje vreugde dus laat al je creativiteit de vrije loop. Niks te gek! Of je nu voor het eerst ouder bent of al meerdere kinderen hebt gehad, een nieuwe baby aankondigen is een spannende tijd. Hier zijn drie tips voor het maken van een uniek geboortekaartje.

#1 Kies je kleuren zorgvuldig

De kleuren die je op het geboortekaartje gebruikt, zetten de toon voor de rest van het ontwerp. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, overweeg dan kleuren te gebruiken die belangrijk zijn voor je familie, zoals de geboortesteen van je kind of de kleuren van de (toekomstige) kinderkamer. Kies een stijl en ga vanaf daar aan de slag. Of je nu kiest voor een kaart vol bloemetjes, jungledieren of een geboortekaart in de vorm van een regenboog, alles is mogelijk! Geef de geboortekaartjes een finishing touch met foliedruk in bijvoorbeeld goud, zilver, koper of zwart. Een luxe uitstraling gegarandeerd! Twijfel je nog te veel over de kleurencombinatie? Bestel dan een proefdruk. Zo kun je op je gemak thuis de kwaliteit, formaat en papierkeuze beoordelen.

#2 Gebruik persoonlijke foto’s

Jouw baby is een geboren fotomodel! Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het vastleggen van herinneringen voor de geboortekaartjes voor een meisje. Een professionele pasgeboren foto kan mooi zijn, maar zal niet dezelfde opwinding en liefde vastleggen als een persoonlijke foto. Leef je hiermee uit door openhartige foto’s te gebruiken of zelfs foto’s die je met je telefoon maakt. Of het nu een foto is van trotse ouders die hun nieuwe baby vasthouden of een kiekje van jullie wonder zelf, een persoonlijk tintje toevoegen aan je geboortekaartje maakt het zeker éxtra speciaal!

#3 Voeg er wat persoonlijke details aan toe

Last but not least! Om je geboortekaartje écht uniek te maken, voeg je er wat persoonlijke details over je newborn in. De belangrijkste informatie is natuurlijk de naam en de geboortedatum van de baby. Misschien wil je ook de geboortetijd, het gewicht en de lengte vermelden. Veel ouders vinden het ook leuk om er een favoriet citaat of versje bij te zetten. Of je het nu eenvoudig houdt of een paar extra details toevoegt, een geboortekaartje is een gekoesterd aandenken waar je nog jaren van zult genieten. One to remember!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.