Hier moet je op letten bij het kopen van een eerste bh voor je dochter

Het lijkt voor je gevoel pas gisteren dat je dochter nog in de luiers zat. Toch kan je niet ontkennen dat zij inmiddels in de puberteit begint te komen. Misschien begint ze zelfs al wat borsten te krijgen. Tijd voor een eerste bh. Maar hoe maak je dit minder spannend voor haar? En waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een eerste bh voor je dochter?

Het is lastig inschatten wanneer het tijd is voor een eerste bh. Maar eigenlijk kan dit al vanaf het moment dat haar borsten voor het eerst echt zijn gaan groeien. Dit is ook noodzakelijk om te voorkomen dat ze pijn krijgt tijdens het wandelen of het sporten. Wanneer dit moment aanbreekt is per meisje verschillend. Het ene meisje kan al niet zonder een bh op haar elfde, terwijl de ander hier pas op haar veertiende aan toe is. Maar hoe kies je de juiste bh?

Speciale tienerbh’s

Bij veel winkels zijn er speciale tienerbh’s verkrijgbaar. Deze zijn van extra zacht materiaal gemaakt en enkel verkrijgbaar in de allerkleinste maten. Veel meisjes lopen in het begin dan ook rond in een Hema bh. Deze hebben een speciale collectie met enkel tienerbh’s. Het fijne is niet alleen dat de maten beter aansluiten, maar ook dat ze er niet direct al te vrolijk uitzien. Je wilt immers niet dat je kind van twaalf in een kanten bh loopt. Als je kijkt naar tienerbh’s, dan zijn deze verkrijgbaar in hele vrolijke prints en echt gericht op de jongere generatie.

Houd er wel rekening mee dat het belangrijk is wat je dochter ervan vindt. Het is dan ook een goed idee om samen voor bh’s te gaan kijken. Zo weet je zeker dat zij deze ook daadwerkelijk gaat dragen. Zij moet zich er goed in voelen.

Meet haar maat op

Zelf weet je waarschijnlijk als geen ander hoe lastig het kan zijn om een geschikte bh te vinden. Feit is dat het overgrote deel van de Nederlandse vrouwen in een te grote of te kleine bh lopen. Dat is niet bepaald comfortabel. Probeer het voor je dochter daarom direct goed te doen en meet haar maat op. Het is logisch als zij het onprettig vindt om dit in een lingeriewinkel te doen. In dat geval zou je het ook thuis kunnen doen. Online zijn er tal van tips en maattabellen te vinden, zodat je eenvoudig de geschikte maat kunt opmeten.

Comfort boven alles

Je dochter is tot nu toe enkel gewend om comfortabel meisjes ondergoed te dragen. Een bh kan dan ook best wel een beetje gek voelen. Probeer daarom voor die allereerste bh echt zo veel mogelijk bij zachte materialen te blijven. Een bh die ondersteunt, maar zonder al te veel extra’s. Dus kies zeker niet voor een beugel en het liefst zo min mogelijk vulling.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.