/

Creëer je ideale thuiswerkplek

Hoewel de corona pandemie gelukkig al een flink jaar weer achter de rug is, zijn een hoop mensen niet gestopt met thuiswerken. Waar sommigen niet konden wachten om eindelijk weer fysiek naar de werkplek te mogen komen, heeft thuiswerken voor anderen juist een uitkomst geboden. Je bent flexibeler, kan aantrekken wat je aan wil trekken en hoeft niet te reizen naar een kantoorpand aan de andere kant van het land. Naast het feit dat veel mensen na de corona pandemie hebben besloten om hybride te blijven werken voor hun werkgever zijn er ook steeds meer ZZP-ers of start-ups die het grootste deel van hun administratieve taken ook vanuit huis doen. Werk jij ook hybride of helemaal thuis? Dit zijn de dingen waar je op moet letten om van jouw huis een ideale werkplek te maken.

Een fijn bureau

De meeste mensen die thuiswerken doen administratieve taken of werken in ieder geval achter een computer. Als je comfortabel wilt werken is het belangrijk dat je een prettig en opgeruimd(!) bureau hebt. Investeer eventueel in een verstelbaar bureau zodat je afwisselend zittend en staand kunt werken (gezonder voor je houding) en vergeet ook niet om een prettige bureaustoel aan te schaffen. Lekker zitten is essentieel voor een prettige werkdag.

Een aparte ruimte

Het gevaar van thuiswerken is dat het niet stopt. Je huis is immers je werkplek en het is dus ontzettend verleidelijk om overuren te maken, om toch net even dat laatste dingetje te doen of om na het avondeten toch nog even achter de computer te duiken. Het is niet altijd mogelijk, maar mocht je een ruimte in huis hebben die je kan opgeven voor enkel werkdoeleinden, doe dat dan. Zo kan je in je huis een ‘kantoorruimte’ creëren die je aan het einde van de werkdag achter je kan laten. Als je te klein woont om dat te kunnen doen, spreek dan met jezelf af dat een bepaalde tafel of stoel bedoeld is om te werken en niks anders. Zoek deze stoel of tafel dan na de werkdag ook niet op. Eet er niet en lees er geen boekje.

Een gezonde ruimte

Een gezond klimaat is essentieel om de werkdag op een prettige manier door te komen. Investeer in een paar planten voor in jouw werkruimte zodat de zuurstofgraad daar op peil blijft. Wat extra prettig is aan thuiswerken is dat je iets meer bewegingsvrijheid hebt. Neem soms een wat langere pauze voor een wandelingetje in de buitenlucht. Dan kun je met een gezonde dosis zuurstof weer extra productief aan de slag.