Is het het waard om zilver te kopen

Is het het waard om zilver te kopen

Zilver is een metaal met een blijvende waarde, net als goud en brons. De waarde van zilver, vaak straatwaarde genoemd, wordt bepaald door vraag en aanbod. Hoewel metalen momenteel minder populair zijn dan digitale valuta zoals cryptovaluta, NFT’s, forex en aandelen, betekent dit niet dat zilver geen stabiele investering is. Sterker nog, het kan betrouwbaarder zijn dan digitale valuta. Hieronder beantwoorden we een paar veelgestelde vragen, maar voordat je zilver koopt, is het verstandig om zelf onderzoek te doen en je kennis te vergroten.

Is zilver beter als goud?

Goud wordt op allerlei manieren gebruikt en verkocht, terwijl zilver iets minder populair is en voornamelijk in de industrie en technologie wordt toegepast. Je vindt goud terug in sieraden, interieurartikelen en technische toepassingen. Doordat goud zo breed ingezet wordt, is de vraag ernaar hoog, wat leidt tot schommelingen in de prijs. Zilver is meestal goedkoper dan goud, maar de prijs ervan is over het algemeen wel stabiel.

Waar moet je op letten als je zilver koopt?

Ten eerste is het aan te raden om zilverbaren te kopen zonder BTW, omdat dit goedkoper is dan zilveren munten. Dit kan door de baren op te slaan in een douanedepot waar geen BTW geheven wordt, waardoor de kosten lager uitvallen. Ten tweede is het belangrijk om na te denken over een veilige opslag van je zilver, vooral bij grote investeringen. Een professionele kluisruimte in bijvoorbeeld een douanedepot is hiervoor een praktische en veilige oplossing. Zorg ook dat je zilver koopt met een hoog keurmerk, zoals het LBMA Good Delivery keurmerk. En wil je je zilver verkopen? Dan heb je in ieder geval de certificaten bij de hand!

Waar kun je zilver kopen?

Je kunt niet overal zilver kopen. Veel juweliers bieden zilveren sieraden aan en er zijn speciale winkels die handelen in goud, zilver en brons waar je diverse soorten zilver in verschillende vormen en prijsklassen kunt vinden. Ook online zijn er sites die zilver verkopen, maar zorg er dan wel voor dat je de betrouwbaarheid van de website controleert. Als je een plek hebt gevonden waar je zilver wilt kopen, wees dan zeker van de echtheid van het zilver en dat je de verkoper kunt vertrouwen wat betreft zijn kennis en de prijzen. Doe altijd zaken met een betrouwbare leverancier die de nodige vergunningen heeft, zoals een AFM-vergunning. Tot slot is het belangrijk om te letten op een terugkoopgarantie en duidelijke prijsinformatie bij verkoop, om succesvol te zijn in het investeren in zilver. Bij het investeren in zilver of welk product dan ook, is het altijd slim om je eerst goed te verdiepen in de opties, mogelijkheden en het beschikbare aanbod. Dit vergroot je kennis en je vertrouwen in de markt.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.