beige wall
Photo by drmakete lab on Pexels.com

De daglichtlamp: Een nieuwe trend die je overal ziet, maar waarvoor kun je het nou precies gebruiken? 

Een daglichtlamp; het klinkt misschien gek maar dat is het helemaal niet. Daglichtlampen worden tegenwoordig steeds populairder. Online zie je ze vaak voorbij komen omdat ze helpen bij verschillende dingen, zoals meer energie hebben, je beter voelen en zelfs uit je winterdip komen. Maar hoe kan een lamp daar nou voor zorgen? Wat maakt  deze lamp nou zo speciaal, en waar is het allemaal goed voor? Op vergrootglas.com kun je deze lampen aanschaffen en informatie vinden over deze unieke soort lamp. 

Wat doet een daglichtlamp? 

Een daglichtlamp is net wat anders dan een normale lamp, en dat heeft vooral te maken met het soort licht dat het maakt. Een daglichtlamp geeft licht dat lijkt op hetzelfde licht als dat we overdag buiten hebben. Het bootst eigenlijk het zonlicht na. Maar waarom moet een lamp nou zonlicht nabootsen? Daglichtlampen zijn gemaakt vanwege het feit dat daglicht gezond voor ons is. Het licht zorgt ervoor dat we bepaalde stoffen aanmaken die ons gelukkig maken, zoals serotonine.  Wanneer je dit dus in een lamp stopt, kun je op momenten dat er weinig tot geen zon- of daglicht is, zoals in de wintermaanden, toch de voordelen van zon- en daglicht ervaren. Zo kun je er in de winter eentje in je kamer zetten voor als je jezelf klaarmaakt in de ochtend en je een beetje een oppepper nodig hebt.  Ook zijn er bepaalde therapieën rondom daglichtlampen en wordt het vaak ook aanbevolen om te gebruiken als je last hebt van een winterdip. 

Waarvoor kun je een daglichtlamp gebruiken?

Daglichtlampen zijn dus goed voor de gezondheid en geven je net even wat extra energie. Ze zijn dus perfect voor in je badkamer of op je toilettafel in je slaapkamer, zodat jij goed jouw dag begint. In de donkere wintermaanden of tijdens de vroege ochtenden wanneer je die extra energie zeker kan gebruiken, zijn deze daglichtlampen een echte must-have. Maar daglichtlampen kunnen ook voor andere dingen gebruikt worden. Zo kun je met behulp van een daglichtlamp schilderen en zo de kleuren op je schilderij zien zoals ze er uit zouden zien in normaal daglicht. Want als je je kunstwerken ergens ophangt, zal het er vaak anders uitzien dan hoe het er uit zag toen je er mee bezig was. Dit is omdat kleuren er door het licht anders uit kunnen zien. Wanneer je er bijvoorbeeld een witte lamp op zet of er in de avond aan werkt, zullen de kleuren anders zijn wanneer je het de volgende dag in je woonkamer zet. Een daglichtlamp is dus de oplossing om je kunstwerken nog meer tot hun recht te laten komen.