woman with clay mask on face
Photo by Shiny Diamond on Pexels.com

Heb jij last van een gevoelige huid? 

Je huid wordt gedurende het hele jaar aan allerlei invloeden blootgesteld. Geen wonder dus dat veel mensen het lastig vinden om hun huid goed te verzorgen. Wat veel mensen echter over het hoofd zien, is dat wanneer je een gevoelige huid hebt, je moet zorgen dat je een goede skin care routine ontwikkelt. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, noch hoeft het veel werk te zijn. Het enige wat je moet weten is wat de goede basis is en welke producten je het beste kunt gebruiken wanneer je een gevoelige huid hebt. Wij laten je daarom graag zien hoe je de perfecte skin care routine opbouwt. 

Zorg voor de juiste basis 

Een gevoelige huid moet je extra goed onderhouden. Onzuiverheden kunnen namelijk snel leiden tot bijvoorbeeld puistjes of rode vlekken. De beste manier om dit te voorkomen, is door je huid iedere dag goed te reinigen. Dat kun je doen met een goede cleanser. Een goed reinigingsmiddel zorgt ervoor dat je huid niet alleen aan de oppervlakte goed schoongemaakt wordt, maar dat ook vuil uit de poriën meegenomen wordt. Daardoor kan je huid beter ademen en dat zal ook eventuele rode vlekken goed wegnemen. Gebruik bij het reinigen altijd goede patches zodat het vuil optimaal wordt weggehaald. Je zult zien dat er dagelijks heel veel vuil op je huid terechtkomt, dus zorg ervoor dat je niet te vaak een reinigingsbeurt overslaat. Op die manier merk je niet alleen snel dat je huid beter wordt, maar ook dat het resultaat langer vastgehouden zal worden. 

Kies je favoriete merk

Het kan soms overweldigend zijn om de juiste producten te kiezen wanneer je je huid goed wilt verzorgen. Er is zoveel beschikbaar dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ons advies: kies voor een vast merk. Wat dacht je bijvoorbeeld van Beauty of Joseon? Dit merk werkt enkel met natuurlijke ingrediënten waardoor het zeer geschikt is voor de gevoelige huid. Het merk heeft een lange geschiedenis want het is gebaseerd op de middelen die in de Joseon-dynastie in Zuid-Korea werden gebruikt. Tot slot heeft dit merk een ruim aanbod aan producten waardoor ieder probleem met de middelen van dit merk kan worden aangepakt. 

Koop je producten online

Wanneer je geen zin hebt om stad en land af te zoeken naar de producten van Beauty of Joseon, dan kun je deze eenvoudig online bestellen. Op een site als Korean Skincare kun je eenvoudig door brede scala aan skincare middelen bladeren en aanklikken wat jij graag wilt kopen. Koop daarom een goede cleanser, de juiste patches, en een hydraterende creme om mee te beginnen. Gebruik ook een a twee keer per week een exfoliant en je zult zien dat je huid in korte tijd sterk zal verbeteren.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.