Zo verschillen mannen en vrouwen in keuze voor kleuren in huis, en waarom!

Je hebt de opmerking vast wel ooit gehoord: ‘dat is een typisch mannenhuis’ of ‘dat is een typisch vrouwenhuis’. Dat komt onder andere door inrichting. Vrouwen kiezen toch eerder voor meer accessoires, zoals kussens, kaarsen en planten, dan mannen. Ook de keuze voor meubels en inrichting in het algemeen verschilt meestal. En zo ook de keuze voor kleur in huis. Welke verschillen dat zijn, en waarom dat zo is, lees je hier!

Deze kleur kiezen vrouwen

Vrouwen kiezen sneller voor warme en zachte kleuren in huis. En dan bedoelen we niet alleen voor een kussentje op de bank of een kaars op tafel: nee, vrouwen durven prima voor kleur op de muur te kiezen. Ook kiezen zij gemakkelijker voor bijvoorbeeld een bank in een (opvallende) kleur.

Roze wordt altijd gezien als een typische vrouwenkleur. En het klopt ook dat je deze kleur eerder in een vrouwenhuis tegenkomt dan in een huis waar (ook) mannen wonen. In een zachte tint komt deze kleur op een muur bijvoorbeeld heel goed tot zijn recht. Van bijvoorbeeld Wijzonol verf voor op de muur zijn er verschillende roze kleuren te mengen, waardoor je altijd de kleur krijgt die jij het mooiste vindt. Denk aan poederroze en diverse lichte en oud roze tinten. Combineren kan en mag, let er dan wel op dat je in dezelfde kleurrange blijft. Felroze met oudroze combineert nu eenmaal niet zo mooi.

De zachtere kleuren roze combineren ook heel goed met andere kleuren zoals lichtgroen. En natuurlijk is het mooi met wit en tinten zoals beige. Het combineert goed met natuurlijke materialen als hout, riet en linnen. Zachte stoffen als velours, bijvoorbeeld in chique flessengroen, maken het roze vrouweninterieur af!

Hier kiezen mannen voor

Er zullen weinig mannen zijn die uit zichzelf voor een roze muur of een velours bank zullen kiezen. Net zoals je in een mannenhuis geen overdaad aan kussens, kaarsen en andere ‘frutsels’ aan zult treffen. Maar waar kiezen mannen dan wel voor qua kleur in het interieur? Veel mannen kiezen voor een meer basic en stoer interieur. Daarbij passen kleuren als grijs (al dan niet in de vorm van beton), bruin en zwart. Gecombineerd met staal en hout maakt dat inderdaad ook een industrieel interieur, waar veel mannen een voorliefde voor hebben.

Wil je nu zelf aan de slag om het interieur stoerder te maken? Dan is het schilderen van bijvoorbeeld de kozijnen met Wijzonol aqua zijdeglans lak in een donkere tint, zoals antraciet of grijs, een goed startpunt. Ook hier kun je zelf de exacte kleur kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor de betonlook, dan zijn er verschillende tinten betongrijs om uit te kiezen.

En om te voorkomen dat het allemaal wel heel donker wordt in een manneninterieur, houden zij ook van allerlei snufjes zoals slimme verlichting. Daarmee voegen ze direct wat kleur toe die ze ook nog eens gemakkelijk kunnen veranderen. Qua accessoires kiezen mannen voor stoere statement pieces: liever één item dan allemaal losse versiersels. Een mooie grote plant in een stoere pot zorgt zo voor het nodige groen in huis.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.