Zo kies jij het damesondergoed dat het beste bij je past

Het is vaak moeilijk om te weten welk type damesondergoed geschikt is voor jou. Wil je iets comfortabels en functioneels zoals een dames slip of iets dat je sexy en aantrekkelijk maakt zoals erotische lingerie? Er zijn veel verschillende soorten ondergoed op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen voor welk type je moet gaan. Dit hangt natuurlijk ook deels af van hoe je je die dag voelt en het soort kleding dat je draagt. In dit artikel bekijken we een aantal van de populairste soorten damesondergoed zodat jij de beste keus kan maken.

Slips voor dames

Misschien de meest bekende soort damesondergoed is de slip. De slip is eigenlijk een soort broekje zonder de pijpen. Veel vrouwen geven de voorkeur aan dit type ondergoed, voornamelijk omdat het erg comfortabel zit. Hiernaast is het verstandig om altijd in je achterhoofd te houden wat voor kleding je die dag wilt gaan dragen. Een slip kan namelijk minder geschikt zijn om te dragen onder strakke kleding.

Hipsters

Een hipster is volgens veel vrouwen ook comfortabel, en is eigenlijk een soort combinatie tussen twee verschillende soorten ondergoed. Omdat een hipster goed aansluit om je benen, heeft het iets weg van een korte boxer. Toch worden hipsters gezien als net een beetje verleidelijker dan een slip omdat deze anders om je billen valt.

Strings

Strings worden door veel mensen gezien als de meest sexy soort ondergoed. Dit komt doordat strings je billen vrijwel helemaal vrij laten. Vrouwen kiezen niet alleen vaak voor een string omdat ze er meer zelfvertrouwen van krijgen, maar ook om praktische redenen. Omdat een string zo weinig bedekt, is hij ook erg praktisch voor als je strakke kleding draagt. Dit voorkomt namelijk dat je eventuele strepen van opkrullend ondergoed door je kleding heen ziet.

Lingerie en ondergoed

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat de termen lingerie en ondergoed niet helemaal over hetzelfde type ondergoed gaan. Toch worden deze twee termen vaak door elkaar gebruikt. Lingerie is namelijk het type ondergoed dat vaak duurder is en dat vrouwen dragen om zich sexy te voelen. Ondergoed is wat dat betreft praktischer en vaker gemaakt van functionele materialen zoals katoen. Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen kiezen om lingerie te dragen. Soms doen zij dit voor hun partner, maar vaak ook voor zichzelf. Het dragen van erotische lingerie kan je zelfvertrouwen namelijk erg boosten waardoor je lekkerder in je vel zit.

Erotische lingerie

Erotische lingerie, kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën. De meest voordehand liggende categorie zijn strings, die van kant of andere duurdere materialen gemaakt worden. Andere voorbeelden hiervan zijn jarretelles en bodystockings. Erotische lingerie heeft als voordeel dat het je natuurlijke rondingen erg goed benadrukt, wat voor jezelf erg fijn kan zijn maar ook voor speciale gelegenheden. Er zijn dus verschillende soorten dames ondergoed voor verschillende situaties en stemmingen. Nu weet jij welke het beste bij jou past!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.