/

Zo kies jij de perfecte dames tas voor iedere outfit

Waar moet je beginnen met het uitzoeken van een dames tas? Er zijn immers zoveel soorten. Bedenk dan eerst waar je de tas voor wilt gaan gebruiken. Vervolgens kan je een model kiezen. En daarna het materiaal, kleur en natuurlijk het merk.

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten damestassen op de markt dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken waar je écht achter staat. Als je daarnaast wat praktischer bent ingesteld en liever één dames tas hebt die je voor verschillende gelegenheden wilt gebruiken kan de keuze nog lastiger zijn. Wil je een tas die bij je outfit past, of juist een tas die een statement maakt ongeacht wat je draagt? Wees niet getreurd als jij net zoals wij ook door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel gaan we namelijk wat van de meest recente trends bij langs, zodat jij binnenkort ook een dames tas hebt voor iedere outfit en gelegenheid!

Goud wat blinkt

Als het tegenwoordig op dames tassen aankomt, is het wél steeds vaker goud wat blinkt. De oplettende kijker heeft natuurlijk al langer in de gaten dat goud terug van weggeweest is. We zien steeds vaker gouden details terugkomen in kleding zoals in ritsen en knopen, maar ook gouden sieraden zijn niet meer weg te denken. Het is daarom niet vreemd dat er ook steeds meer dames tassen zijn waarin deze gouden details terug komen. Hierbij kun je denken aan gouden gespen en knopen maar ook gouden ritsen waardoor je dames tas de rest van je outfit compleet maakt.

Schakelkettingen

Gouden details zijn niet het enige dat dames tassen inmiddels hebben overgenomen van sieraden. Ook schakelkettingen zijn steeds populairder en zien we op verschillende manieren terugkomen bij dames tassen. Zo maken leren schouderbanden of leren handvatten steeds vaker plaats voor (gouden) schakelkettingen. Deze kettingen zijn er in verschillende formaten: van heel chunky en grof tot verfijnd en minimalistisch. Daarnaast kan je ook kiezen voor een dames tas met grove of verfijnde kettingen als extra toevoeging. Een extra accessoire voor je accessoire dus!

Vrouwelijke handtassen

Tenslotte is er nog een trend die vaak terugkomt in het straatbeeld en zeer goed te combineren is met verschillende stijlen en outfits. Dit is namelijk de vrouwelijke tas, of, zoals deze trend beter bekend staat, de ladylike tas. Dit type dames tas ziet er, zoals de naam al doet vermoeden, erg vrouwelijk uit. Ook zijn deze tassen vaak gemaakt van leer en hebben daardoor een erg verzorgde en verfijnde uitstraling. Deze ladylike tassen zijn beschikbaar als zowel handtassen, cross body tassen of shoppers. Naast de stijl van je tas, is het namelijk ook erg belangrijk om genoeg ruimte tot je beschikking te hebben. Zo weet je zeker dat je een tas gevonden hebt die past bij elke outfit én gelegenheid!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.