necklace on a woman in a white blouse
Photo by Alexey Demidov on Pexels.com

Van sieraden tot kleding: hoe ontwikkel je een persoonlijke stijl?

Veel mensen dragen nagenoeg dezelfde kleding, sieraden en accessoires. Dat is enerzijds natuurlijk lekker makkelijk, maar anderzijds toch ook wel jammer. Kleding en accessoires vormen juist een uitgelezen optie om jouw unieke stijl te laten zien. Durf dit dan ook te doen! Hoe je je persoonlijke stijl ontwikkelt? Dit zijn slimme tips.

Durf jezelf te zijn

De belangrijkste tip die we je willen meegeven: durf jezelf te zijn. Hier deinzen velen van ons voor terug, maar daar moeten we juist uitbreken. Het is tof om te dragen wat jíj leuk vindt. Je hoeft niet een bepaald item te kopen alleen maar omdat je dit veel om je heen ziet. Wil jij een opvallende gele jas dragen? Doe het! Ook je sieraden kunnen opvallend zijn: draag bijvoorbeeld een gouden ketting. Zo’n mooi item kun je iedere dag om je hals dragen, wanneer jij dat wilt. En dat geldt voor alle sieraden, kledingstukken en accessoires. Als je dat stukje durf eenmaal hebt gevonden, wil je niet meer terug.

Stijlen door de jaren heen

In het straatbeeld zie je met name moderne kledingstukken voorbijkomen, passend bij de huidige tijd. Maar misschien vind je hier maar weinig aan. Leer de verschillende stijlen door de jaren heen kennen, om te achterhalen wat er bij jou past. Zo waren de jaren 60 van de vorige eeuw iconisch qua mode. Hetzelfde valt te zeggen voor de jaren 20, of juist weer de jaren 80. Ieder tijdperk kent weer unieke items en looks. En gelukkig kun je nog altijd veel vintage kleding kopen, waarmee je er al direct meer bijzonder uitziet! Ook vintage sieraden zijn een aanrader, zoals een zegelring. Dit soort stijlvolle items worden al heel lang gedragen – en zijn nog altijd even fraai. Bepaal je stijl dus niet enkel door het huidige modebeeld, maar kijk ook liever dat stukje terug in de tijd. Doe op verschillende plekken inspiratie op, zoals in modebladen of juist online. Hier kom je een heleboel stijlen tegen.

Bijzondere kleuren en prints

Kleuren en prints doen veel voor je look! Houd het daarom niet altijd bij basic kleuren, maar ga juist liever voor iets opvallends. Van knalgroen tot felroze, of juist weer iets heel anders: het mag allemaal. Veel kleuren gaan ook goed samen met elkaar, dus wees niet bang om kleuren te combineren. Nu nog een toffe print erbij, en je maakt je look al helemaal af.

Zelf items maken

Kun je in de winkels niet altijd vinden waar je naar op zoek bent? Dan is het een idee om zelf items te maken – van kledingstukken tot accessoires. Je moet hier natuurlijk een tijdje mee oefenen, maar na verloop van tijd word je er vanzelf handiger in. En hoe cool is het, om je eigen kleding te kunnen dragen? Dát maakt je look pas speciaal. Begin met iets eenvoudigs, zoals het breien van een sjaal of het naaien van een rok. Dit is een goed instapniveau. Langzaam maar zeker werk je toe naar het kunnen maken van alle creaties die je maar wilt dragen!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.