Meer me-time 5x dít kun je doen
/

Meer me-time? 5x dít kun je doen

Me-time is enorm belangrijk in het leven! Je kunt immers niet op ieder moment van de dag presteren. Dat niet alleen, je prestaties worden zelfs beter als je van tijd tot tijd ook op de rem trapt. Maar wat kun je nu eigenlijk doen tijdens dat stukje me-time? Dit zijn inspirerende ideeën en tips.

Bad en beauty

Zeg nu zelf: is er iets lekkerder dan een uitgebreide beauty dag organiseren voor jezelf? Je kunt naar een spa gaan, maar het kan net zo goed thuis. Doe wat je zelf wilt! Geniet je thuis graag van bad en beauty? Dat is natuurlijk extra comfortabel als je badkamer helemaal naar wens is. Neem hierin alle onderdelen mee! Plaats een design badkamermeubel in de ruimte, om voortaan je haar of make-up aan te kunnen doen. Zorg dat je blij bent met je douche en je bad, en de verdere styling van de ruimte.

Winkelen

Winkelen is nog zo’n goed idee. Ga naar de winkelstraten toe of shop gewoon lekker online: dat is net zo makkelijk. Je kunt denken aan het shoppen van kleding, maar er zijn meer opties. We nemen het bovenstaande punt nog eens als uitgangspunt: ga op zoek naar de perfecte badkamerinrichting. Je kunt allerlei details uitpluizen, duik hier helemaal in. Is een rookglas douchewand bijvoorbeeld iets voor jouw badkamer? Of misschien wil je juist een andere kamer in je woning opnieuw stylen. Maar natuurlijk kun je ook op zoek gaan naar nieuwe outfits. Kleding, schoenen en accessoires, trek er de tijd voor uit om de perfecte items te scoren. Als je ook maar een beetje van shoppen houdt, is dit voor jou waarschijnlijk een ideale invulling van je me-time.

Hobby

In ons drukke bestaan komen we nog maar weinig toe aan hobby’s. Dat is eigenlijk ontzettend jammer, want het is een goede manier om je creativiteit te kunnen uiten. Pak daarom toch weer eens een hobby op. Belangrijk: probeer hierbij los te laten dat je creatie meteen perfect moet zijn. Daar gaat het helemaal niet om. Beleef er liever lol aan! Bespeel een muziekinstrument, maak een schilderij of ga aan de slag met een fotocamera: er is natuurlijk genoeg om aan te denken. Wat vond je in je jeugd leuke hobby’s? Dit kun je als volwassene zomaar weer oppakken, als het je leuk lijkt.

Kennis vergroten

Hoewel het tijdens me-time natuurlijk niet de bedoeling is dat je met bijvoorbeeld je werk bezig bent, is het wel een optie om je te verdiepen in een thema dat je helemaal inspireert. Grijp me-time aan om je kennis te vergroten! Van crypto tot e-commerce, waar je je in verdiept, is natuurlijk aan jou. Het is heerlijk om je volledig vast te bijten in een onderwerp waar je nog maar weinig van weet, maar waar wel je aandacht naar uitgaat.

Luieren

Tot slot: je kunt natuurlijk ook gewoon lekker gaan luieren tijdens je me-time moment. Zeker als je lichaam aangeeft dat hier behoefte aan is! Hang gewoon op de bank of in je bed, want ook dit kan nuttige tijdsbesteding zijn. Het voelt misschien niet direct zo, maar is wel degelijk het geval. Je moet immers ook af en toe opladen. Juist dan kun je er de volgende dag weer tegenaan. Houd vooral je loungekleding aan, want dat mag op zo’n moment. Je kunt een boek lezen, een serie kijken of een film aanzetten. Of staar gewoon wat uit het raam, dat is soms ook al genoeg. Hoe je dit compleet kunt maken? Maak je favoriete maaltijd klaar, of laat eten bij je thuis bezorgen. Of kies juist voor een goede snack, het is maar net waar je trek in hebt. Zo kom jij die dag of dat dagdeel prima door!

Blok echt tijd in je agenda om aan me-time toe te komen. Zeker als het vaak niet lukt. Het is eigenlijk net zo belangrijk als alle andere taken die je te wachten staan gedurende de week. Je merkt al gauw wat je eraan hebt, als je het serieuzer neemt. En kies natuurlijk een activiteit uit waar jij blij van wordt!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.